detector.media
14.02.2018 13:07
У 2018 році в прокат вийдуть 49 українських стрічок – Іллєнко
У 2018 році в прокат вийдуть 49 українських стрічок – Іллєнко
Державне агентство України з питань кіно порахувало, скільки українських фільмів вийде у широкий прокат цього року загалом – за підтримки Держкіно та без неї.

Цього року в національний прокат вийдуть 49 українських стрічок, включаючи ігрові, ігрові короткометражні, документальні та анімаційні. Така кількість є рекордною для української кіноіндустрії. 

Про це сьогодні, 14 лютого, під час публічного звітування про діяльність Держкіно за 2017 рік заявив голова Держкіно Пилип Іллєнко.

«Ми порахували, скільки українських стрічок вийде на екрани в 2018 році загалом, враховуючи ті фільми, що створено за підтримки Держкіно, а також ті, що створюються без держпідтримки. Їх буде 49. Станом на сьогоднішній день графік дотримується: вже вийшли в прокат дві стрічки, завтра в повторний прокат виходить "Стрімголов" Марини Степанської, а далі українські фільми виходитимуть на екрани кожні два тижні», – розповів пан Іллєнко.

Раніше голова Держкіно повідомляв, що наразі в Україні знімається півсотні повнометражних стрічок.

Нагадаємо, згідно звіту Держкіно за 2017 рік, в минулому році за фінансової підтримки держави було створено 47 фільмів, 17 із них - повнометражні ігрові.

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY