detector.media
14.02.2018 11:12
Фонд держмайна створить робочу групу для повернення «Укртелекому» державі
Фонд держмайна створить робочу групу для повернення «Укртелекому» державі
Фонд державного майна України підготував проект постанови Кабміну «Про створення міжвідомчої робочої групи з питань координації дій щодо повернення пакета акцій публічного акціонерного товариства «Укртелеком» в державну власність і подальшого забезпечення стабільної господарської діяльності товариства»

Про це стало відомо на засіданні Національної комісії, що здійснює держрегулювання в сфері зв'язку та інформатизації, повідомляє InternetUA.

Проектом постанови КМУ пропонується затвердити посадовий склад робочої групи та положення про робочу групу.

Якщо «Укртелеком» повернеться в державну власність, тобто якщо рішення касаційної інстанції буде на користь держави, документ буде направлений до уряду, відзначили в НКРЗІ. Раніше проект постанови був узгоджений Національною комісією з цінних паперів та фондового ринку.

Як повідомляв «Детектор медіа», Фонд держмайна звернувся до Генпрокуратури з проханням зняти арешт з акцій ПАТ «Укртелеком», якщо суд прийме щодо них позитивне рішення, і дозволити їх оперативне зарахування на рахунки Фонду.

Пан Трубаров нагадав, що розгляд касаційної інстанції у справі «Укртелекому» заплановано на 20 лютого 2018 року, і ФДМ очікує прийняття остаточного рішення щодо повернення акцій оператора державі для подальшого їх зарахування на рахунки Фонду.

Нагадаємо, 19 жовтня 2017 року Господарський суд Києва за позовом Фонду державного майна розірвав укладений в березні 2011 року за підсумками приватизаційного конкурсу договір купівлі-продажу акцій найбільшого оператора фіксованого зв'язку «Укртелеком» з компанією «ЕСУ», яка належить бізнесмену Рінату Ахметову, тим самим повернувши пакет акцій «Укртелекому» у державну власність.

Як стало відомо нещодавно, суд Лондона 26 червня 2017 року зобов'язав СКМ доплатити за Укртелеком $760 млн і відхилив зустрічні претензії компанії Ріната Ахметова про розірвання договору про покупку телеком-оператора.

У прес-службі СКМ своєю чергою повідомили, що корпорація подала апеляцію на рішення лондонського суду, яка розглядатиметься цього року.

Як повідомляв «Детектор медіа» раніше, Група СКМ, яка належить українському бізнесменові, власникові холдингу «Медіа група Україна» (телеканал «Україна» та інші активи) Рінату Ахметову, заявила, що оскаржуватиме рішення суду на Кіпрі про заморожування активів на суму 820 мільйонів доларів.

Фото: lb.ua

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY