detector.media
13.02.2018 18:56
Дерипаска через суд намагається захиститися від публікацій Навального та співробітниці ескорт-агентства
Дерипаска через суд намагається захиститися від публікацій Навального та співробітниці ескорт-агентства
Олег Дерипаска, російський олігарх, близький до Кремля, подав до суду на колишню співробітницю ескорт-агентства Настю Рибку (Анастасію Вашукевич) через розміщення в соціальних мережах його приватних знімків, інформації про його приватне життя і аудіозаписів його розмов.

Про це повідомляє «Радіо Свобода».

Раніше Настя Рибка опублікувала книгу «Дневник по соблазнению миллиардера» про свої відносини із олігархом Олегом Дерипаскою.

Бізнесмен подав позов до Насті Рибки в суд міста Усть-Лабинська Краснодарського краю Росії. Позов мільярдера почнуть розглядати 1 березня.

Речниця Усть-Лабінського районного суду Росії Оксана Шарейко повідомила, що представники бізнесмена Олега Дерипаски попросили суд розглянути його позов до Насті Рибки у закритому режимі. Своє рішення суд поки що не ухвалив.

«Рішення ще не ухвалене, тому що суд повинен врахувати думку всіх сторін. 1 березня призначена бесіда, і буде вирішено питання, чи буде основне судове засідання проходити в закритому режимі», – сказала Шарейко.

Раніше російський опозиціонер Олексій Навальний повідомив, що книжка Насті Рибки допомогла їм провести розслідування щодо корупції.

У опублікованому 8 лютого опозиціонером розслідуванні стверджувалося, що в серпні 2016 року заступник голови уряду Росії Сергій Приходько провів кілька днів на яхті Дерипаски біля берегів Норвегії разом із «дівчатами з ескорт-агентств». Це стало відомо з Instagram і книжки однієї з цих дівчат – Насті Рибки. Навальний вважає «хабарем» те, що Дерипаска «катає на власній яхті чиновника найвищого рангу».

Дерипаска і Приходько назвали розслідування Навального «провокацією». Представник Дерипаски заявив, що бізнесмен не робив нічого протизаконного і буде захищати свої честь і гідність, в тому числі в суді.

На наступний день після публікації розслідування суд постановив обмежити поширення опублікованої інформації. Якщо до вечора 14 лютого матеріали не будуть видалені, доступ користувачів у Росії до Instagram і YouTube може бути закритий. Із реєстру Роскомнагляду випливає, що видаленню підлягають 14 постів в Instagram і сім відео з YouTube.

13 лютого опозиціонер Олексій Навальний подав у суд на Роскомнагляд за вимогу видалити з сайту Navalny.com інформацію про розслідування.

Нагадаємо, у жовтні 2017 року американський суд  відхилив позов про наклеп, поданий проти інформаційної агенції Associated Press російським бізнесменом Олегом Дерипаскою.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY