detector.media
13.02.2018 17:21
До кінця року процес реформування повинні пройти всі комунальні та державні ЗМІ - Держкомтелерадіо
До кінця року процес реформування повинні пройти всі комунальні та державні ЗМІ - Держкомтелерадіо
Державний комітет телебачення та радіомовлення повідомляє, що на третій рік процесу реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації, станом на 10 лютого, реформовано 165 ЗМІ, з них - 157 комунальних та 8 державних.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби Держкомтелерадіо.

Всього до кінця 2019 року мають реформуватися 642 комунальних і 84 державних видань та  редакцій.

Держкомтелерадіо нагадує, що державні і комунальні друковані ЗМІ, які не встигнуть до 1 січня 2019 року перереєструватися в Міністерстві юстиції України, автоматично втратять право на друк, тому що їхні старі свідоцтва про державну реєстрацію ЗМІ name="_GoBack">стануть недійсними.

«Часу на зволікання немає, адже процедура перетворення державного або комунального підприємства в інший суб’єкт господарювання, процес перереєстрації друкованого ЗМІ можуть тривати  в окремих випадках більше ніж півроку», - зазначає Комітет.

Інформаційну та правову підтримку  учасникам реформування надають Держкомтелерадіо, НСЖУ, медіаюристи, які працюють у рамках проекту «Свобода медіа в Україні» за сприяння Ради Європи  та Європейського Союзу, Українська асоціація видавців періодичної преси.

Відповіді на питання щодо реформування можна знайти на сайті Держкомтелерадіо.

Нагадаємо, раніше Державний комітет телебачення і радіомовлення повідомляв, що на кінець 2017 року реформовано менше 19% державних і комунальних друкованих ЗМІ, і рекомендує редакціям розпочати реформування.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY