detector.media
Мар'яна Закусило
«Детектор медіа»
13.02.2018 15:25
«Медіа Група Україна» хоче через суд анулювати свої домовленості з НСТУ щодо трансляції Чемпіонату світу з футболу в Росії
«Медіа Група Україна» хоче через суд анулювати свої домовленості з НСТУ щодо трансляції Чемпіонату світу з футболу в Росії
«Медіа Група Україна» вважає неможливою трансляцію на території України Чемпіонату світу з футболу, який відбудеться влітку 2018 року в Росії, та хоче через суд анулювати свої попередні домовленості з Національною суспільною телерадіокомпанією України (НСТУ) щодо субліцензійних прав на трансляцію. Про це «Детектору медіа» повідомили в прес-службі «Медіа Групи Україна».

Днями голова правління НСТУ Зураб Аласанія заявив, що загальнонаціональний телеканал НСТУ «UA: Перший» відмовився транслювати Чемпіонат світу з футболу, який відбудеться влітку 2018 року в Росії та права на трансляцію якого було куплено ще у 2013 році. У зв’язку з цим «Детектор медіа» запитав у прес-служби «Медіа Групи Україна», чи планувала вона придбати частину прав на трансляцію цього чемпіонату та чи не відмовилася від таких планів.

У прес-службі повідомили, що ще у 2013 році було досягнуто попередніх домовленостей про субліцензування НТКУ (НСТУ) каналу «Україна» частини прав на трансляцію Чемпіонату світу з футболу – 2018.

«У другій половині 2017 року стало очевидно, що до початку проведення Чемпіонату світу дива не станеться, і РФ збереже свій заслужений статус держави-агресора. На наш погляд, трансляція даного продукту на території України є неможливою з морально-етичної сторони, а з юридичного боку, трансляція даного продукту може призвести до порушення чинного законодавства України», – повідомили в «Медіа Групі Україна».

У зв'язку з цим наприкінці 2017 року «Медіа Група Україна» звернулася до керівництва НСТУ з проханням анулювати всі попередні домовленості щодо трансляції Чемпіонату світу з футболу – 2018. «На жаль, керівництво НСТУ не вважало за можливе задовольнити наше прохання. У зв'язку з чим ми змушені були звернутися до суду з відповідним позовом», – повідомили в прес-службі.

У «Медіа Групі Україна» пояснюють відмову від трансляції Чемпіонату світу тим, що він відбудеться на території держави-агресора: «Наше рішення було обумовлене, перш за все, статусом РФ як держави-агресора. Ми приділяємо надзвичайно велике значення футбольним трансляціям. Глядачі каналу «Україна» і каналів «Футбол 1/Футбол 2» завжди мають можливість дивитися світові, європейські та вітчизняні чемпіонати. Але щодо трансляції ЧС 2018 ми мали прийняти складне, але необхідне рішення і відмовитися від трансляції. Спорт має поєднувати людей, а не ставати ще однією причиною для болю та розбрату».

«Детектор медіа» звернеться до керівництва НСТУ по коментар з приводу намірів «Медіа Групи Україна» скасовувати домовленості через суд. Коментар читайте тут.

Нагадаємо, в листопаді в НСТУ повідомили, що можуть відмовитися від показу Чемпіонату світу з футболу, який проходитиме влітку в Росії, оскільки ця трансляція може містити елементи пропаганди та нести загрозу інформаційній безпеці України. 1 грудня НСТУ не транслювала жеребкування групового етапу Чемпіонату Світу з футболу – 2018.

Крім того, 16 листопада народні депутати з Комітету з питань свободи слова та інформаційної політики Вікторія Сюмар, Олена Кондратюк і Ольга Червакова зареєстрували законопроект № 7299 «Про внесення змін до Закону України "Про телебачення і радіомовлення" щодо інформаційної безпеки та протидії пропаганді держави-агресора». Вони запропонували надати НСТУ право за рішенням правління НСТУ не транслювати заходи, у тому числі спортивні або розважальні, які проводяться на території держави-агресора (держави-окупанта), якщо така трансляція може містити елементи пропаганди та нести загрозу інформаційній безпеці України.

1 лютого Федерація футболу України офіційно підтвердила, що не проводитиме акредитації українських журналістів для висвітлення фінальної частини ЧС-2018 у Росії. Водночас деякі українські журналісти отримали акредитацію на Чемпіонат світу 2018 року з футболу в Росії безпосередньо через ФІФА. Водночас міністр молоді та спорту України Ігор Жданов закликав українських уболівальників не їхати до Росії на Чемпіонат світу з футболу.

10 лютого голова правління НСТУ Зураб Аласанія заявив, що загальнонаціональний телеканал НСТУ «UA: Перший» відмовився транслювати Чемпіонат світу з футболу, який відбудеться влітку 2018 року в Росії та права на трансляцію якого було куплено ще у 2013 році.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY