detector.media
12.02.2018 13:49
У Миколаєві зламали пошту журналіста, який критикує голову ОДА
У Миколаєві зламали пошту журналіста, який критикує голову ОДА
Журналіст Андрій Лохматов, який готував доволі критичні сюжети про керівництво Миколаївської облдержадміністрації, заявив про злам невідомими його електронної скриньки.

Про це Андрій Лохматов повідомив ІМІ.

Журналістові 11 лютого двічі впродовж години, між 21.00 та 22.00, надійшло повідомлення системи сповіщення Gmail про вхід в його акаунт з нового пристрою – з Миколаєва та Києва.

«Коли я вчора побачив (вхід в його акаунт – ред.), то я перший раз змінив пароль, але через десять хвилин знову його ламають. Я вдруге змінив пароль на інший і поки що тиша», – розповів медійник.

«Дій, щоб щось видалено чи прочитано, не бачу», – додав він.

Останнім часом Андрій Лохматов займався темами, пов’язаними з діяльністю керівництва Миколаївської облдержадміністрації.

«Останнім часом я писав та знімав достатньо критичні сюжети переважно про голову Миколаївської ОДА та його оточення, – зауважив він. – Я не хочу прямо пов’язувати, даних для цього у мене як таких немає, щоб прямо стверджувати. Тому тут просто буде доречно зіставити факти, що займався саме цими темами, а не якимись іншими».

Як повідомляв «Детектор медіа», в січні цього року миколаївські журналісти Тетяна Локацька та Андрій Лохматов заявили про тиск з боку голови Миколаївської облдержадміністрації Олексія Савченка на місцеві медіа та журналістів, які готують про нього критичні матеріали.

«Часті виклики журналістів по одному, начебто не з виховною метою, а просто каву попити. На розмови, як правило, звали, м’яко кажучи, незручних журналістів. Були фрази, що на будь-кого можна відкрити справу. Постійний кіч, що всі правоохоронні структури в області під ним. Були претензії і за незручні коментарі у Facebook», – розповіла Тетяна Локацька.

Нагадаємо, У серпні 2018 року голова Миколаївської обласної державної адміністрації Олексій Савченко повідомив, що не спілкуватиметься з журналісткою «НикВестей» Юлією Акімовою протягом одного місяця після того, як вона запитала про договорі «колекторської» фірми з комунальним підприємством «Миколаївводоканал».

27 квітня 2017 року під час засідання обласної ради чоловік, який постійно супроводжує голову Миколаївської облдержадміністрації Олексія Савченка і якого називають його охоронцем, напав на кореспондента телеканалу “Інтер” Кирила Ющишена та відібрав у нього мобільний телефон. У листопаді стало відомо, що Центральний районний відділ поліції Миколаєва закрив кримінальне провадження за фактом перешкоджання законній професійній діяльності журналіста телеканалу «Інтер» Кирила Ющишена за тиждень після того, як відкрив.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY