detector.media
12.02.2018 12:30
Суд зобов'язав Галину Плачинду спростувати інформацію про те, що на Liga.net можна розмістити замовні матеріали
Суд зобов'язав Галину Плачинду спростувати інформацію про те, що на Liga.net можна розмістити замовні матеріали
Інформаційне агентство «ЛігаБізнесІнформ» (портал Liga.net) виграло суд проти журналістки, піарниці Галини Плачинди, яка влітку 2017 року на власній сторінці у Facebook опублікувала список ЗМІ, які, за її твердженням, розміщують замовні матеріали. Окрім інших ЗМІ у цьому списку був сайт Liga.net. Шевченківський суд міста Києва зобов’язав журналістку спростувати цю інформацію на власній сторінці у Facebook

Про це повідомляється на сайті Liga.net.

«Відповідач доказів на підтвердження достовірності інформації, опублікованої на її сторінці в мережі інтернет на сайті соціальної мережі Facebook, суду не надав», – сказано в рішенні суду.

За повідомленням порталу, позовні вимоги Liga.net суд задовольнив в повному обсязі, рішення суду вступило в силу.

Суд зобов'язав автора поста спростувати інформацію про Liga.net на своїй сторінці в Facebook. Також зазначено, що Liga.net не вимагала матеріальної компенсації. Пані Плачинда має відшкодувати судові витрати в сумі 640 грн.

«Детектор медіа» звернувся до пані Плачинди по коментар.

 

Нагадаємо, у влітку на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook журналістка і піарниця Галина Плачинда опублікувала список ЗМІ, які, за її твердженням, розміщують замовні матеріали. У цьому списку були провідні українські ЗМІ, включаючи «День», «Дзеркало тижня», «Лівий берег», Liga.net, «Обозреватель», «РБК», «Економічна правда», і ряд інформаційних агентств, в тому числі «Інтерфакс -Україна» і УНІАН.

У липні інформагентство подало позов про захист честі і ділової репутації через інформацію, поширену в соціальній мережі Facebook Галиною Плачиндою.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY