detector.media
11.02.2018 16:44
Роман Бочкала представив у Швеції свій фільм про анексію Криму
Роман Бочкала представив у Швеції свій фільм про анексію Криму
У Швеції український журналіст, координатор української громадської організації «Стоп корупції» Роман Бочкала презентував свій документальний фільм про анексію Кримського півострова.

Про це він повідомив у своєму Facebook.

«Зустрівся з науковими співробітниками CBEES. Університет Стокгольма, який вивчає країни Балтії і Східної Європи. Говорили про анексію Криму, окупації Донбасу. В більшості своїй в шведському суспільстві є чітке розуміння - Україна жертва російської агресії. Презентував свій фільм про захоплення півострова. Документальні свідчення учасників подій. В Україні він демонструвався два роки тому», - повідомив Роман Бочкала.

Журналіст зазначає, що для шведів такий матеріал маловідомим: «Вони не глибоко в матеріалі. І це не дивно. Україна пішла з перших шпальт європейської преси. І так - відчувається втома від нашого питання. Потрібно нагадувати про себе. І згадувати не тільки погане. Робити акцент на позитиві. Слабаків і невдах ніхто не любить. Нам вдалося зберегти незалежність і зміцнити армію. Це головне. Реформи теж йдуть. Хоча і не так швидко як усім хотілося б. Не сумуємо і рухаємося вперед».

Нагадаємо, у квітні 2017 року так зване «міністерство внутрішніх справ ЛНР» оголосило у розшук військових кореспондентів програми «Подробности» телеканалу «Інтер» Геннадія Вівденка, Руслана Смещука, оператора Сергія Дубініна та колишнього воєнкора каналу Романа Бочкалу за «сприяння терористичній діяльності» на територіях, їм підконтрольних.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY