detector.media
09.02.2018 16:14
«Харківводоканал» відповів на запит «Ні корупції!» після втручання омбудсмена
«Харківводоканал» відповів на запит «Ні корупції!» після втручання омбудсмена
Комунальне підприємство «Харківводоканал» відповіло на інформаційний запит ресурсу «Ні корупції!» лише після втручання Уповноваженого Верховної Ради з прав людини

Про це повідомляється на сайті «Ні корупції!».

У листопаді минулого року «Ні корупції!» звернувся до міської ради Харкова щодо надання інформації про дотримання вимог пожежної безпеки у дитячих таборах відпочинку, які належать місту. Там запит скерували до розпорядника інформації - КП «Харківводоканал», у підпорядкуванні якого є два дитячих оздоровчих заклади.

Проте на підприємстві вирішили не надавати жодної інформації про табори.

Пояснили це тим, що запит не підкріплений журналістським посвідченням та й загалом інформація, яку запитували, мовляв, не є публічною.

З приводу обмеження доступу до інформації «Ні корупції!» звернувся до омбудсмена. Згодом у представництві Уповноваженого з прав людини повідомили, що за цим фактом розпочате провадження.

Після цього «Харківводоканал» спромігся відповісти на запит.

«Очевидно, у комунальному підприємстві Харкова змінили власні критерії щодо публічності чи непублічності інформації та запитів журналістів», - роблять висновок у «Ні корупції!».

Як повідомляв «Детектор медіа», редакторка сайту «Доступ до правди» Леся Ганжа, яка судиться зі Службою безпеки України щодо доступу до інформації, подала заяву до Європейського суду з прав людини. Днями ЄСПЛ надіслав повідомлення про те, що зареєстрував заяву редакторки. 

«Суд розгляне вашу справу за першої можливості на основі наданих вами документів та інформації», – йдеться у листі з ЄСПЛ.

Справу веде юрист ГО «Платформа прав людини» Олександр Бурмагін.

Фото: КАСІ-Україна

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY