detector.media
08.02.2018 16:03
В Одесі чоловікові дали три роки умовно за антиукраїнські репости у забороненій соцмережі
В Одесі чоловікові дали три роки умовно за антиукраїнські репости у забороненій соцмережі
Мешканця Одеси Київський районний суд міста засудив до трьох років позбавлення волі з відстрочкою виконання вироку на рік через антиукраїнські репости в соцмережі «ВКонтакте»

Про це повідомляє УНІАН.

Суд з’ясував, що чоловік, використовуючи свій ноутбук, поширював відповідні репости записів із закликами до вчинення умисних дій з метою зміни державного кордону України.

Такі репости на «Стіні» (публічній дошці оголошень) створеної ним сторінці у «ВКонтакте» він робив неодноразово, зокрема в серпні, липні і вересні 2017 року. Він також робив репостив заклики до захоплення в Україні державної влади.

Чоловіка визнано винним у скоєнні кримінальних злочинів, передбачених ч. 2 ст. 109 («Дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади») і ч. 1 ст. 110 («Посягання на територіальну цілісність і недоторканність України») КК України.

Обвинувачений беззаперечно визнав свою провину в скоєнні кримінальних злочинів, кається тощо, йдеться в повідомленні. Його засуджено до трьох років позбавлення волі, без конфіскації майна, з відстрочкою виконання вироку на рік, який стане для нього випробувальним терміном.

Нагадаємо, в січні на Полтавщині Решетилівський районний суд виніс вирок чоловікові, який у соціальній мережі «ВКонтакте», забороненій в Україні, поширював відео порнографічного змісту.

Підсудний уклав з прокурором угоду про винуватість, яку затвердив суд. В якості покарання за скоєне правопорушення чоловік має сплатити штраф у розмірі 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 1700 гривень.

Як повідомляв «Детектор медіа», впродовж 2017 року співробітники підрозділів контррозвідувального захисту у сфері інформаційної безпеки СБУ припинили діяльність 388 осіб, причетних до адміністрування та модерування антиукраїнських ресурсів у інтернеті. За матеріалами спецслужби зареєстровано 43 кримінальні провадження.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY