detector.media
07.02.2018 19:12
Цьогоріч Україна організує показ своїх фільмів на восьми кінофестивалях
Цьогоріч Україна організує показ своїх фільмів на восьми кінофестивалях
Виконавча директорка Української кіноасоціації Вікторія Ярмощук заявила, що українські стенди та заходи, спрямовані на просування України на міжнародних кіноринках, які розпочнуться у лютому на 68-му Берлінському міжнародному кінофестивалі, продовжаться і на інших важливих кінофорумах впродовж року.

Про це вона сказала на прес-конференції, повідомляє  «Укрінформ». 

«Дуже важливо, що кіноіндустрія і Держкіно разом працюють над створенням кіно в Україні. Це триває вже другий рік, і ми бачимо результат. Кіно - це не тільки творчість, а й бізнес, велика індустрія. Тому важливо працювати не тільки спільно, а й за чітким планом. Саме тому ми продумали, у яких міжнародних кіноіндустріальних заходах Україні важливо взяти участь. Тобто Український стенд у Берліні - це тільки перша ластівка», - сказала Вікторія Ярмощук.

За її словами, після «Берлінале» заплановано спільними зусиллями організувати Українські стенди на Пекінському кінофестивалі у квітні, традиційно на Каннському кінофестивалі у травні, на фестивалі анімаційних фільмів в Ансі (Франція) у червні. 

«Слідом - Карлови Вари, кінець червня-початок липня. Вдруге в цьому році плануємо зробити стенд у Торонто. Наступний - фестиваль документальних фільмів в Амстердамі в  листопаді. І на завершення року - на Baltic Event. Дуже сподіваємося, що у нас вистачить сил, ресурсів і натхнення ці стенди реалізувати», - підкреслила Ярмощук. 

Вона також назвала дати основних заходів, які відбудуться в межах Європейського кіноринку, з 15-го до 23 лютого, 68-го Берлінського міжнародного кінофестивалю, що їх проведуть Державне агентство України з питань кіно,  Асоціація кіноіндустрії України та Українська кіноасоціація за підтримки громадської організації «Фонд Ігоря Янковського».

«У Берліні впродовж всіх 12 днів роботи Європейського ринку працюватиме Український стенд. 17 лютого відбудеться презентація Discover Ukraine в рамках Соuntry Session. Це презентація України іноземним продюсерам як кінематографічної локації, з арсеналом сучасних сервісів та виробничих потужностей. Ми готуємо презентацію, з якою виступить Пилип Іллєнко, яка розкаже про те, що в Україні є такого, чого немає в інших країнах, яка має заохотити іноземних кінопрофесіоналів та інвесторів до співпраці», - сказала Ярмощук.

Виконавча директорка Української кіноасоціації також поінформувала, що 18 лютого відбудеться бізнес-ланч в рамках Со-production Market. А 19 лютого - українська вечірка з нагоди представлення українського кіно в рамках Берлінського міжнародного кінофестивалю.  

Ярмощук також нагадала, що цього року і наступного в Україну приїдуть працювати зірки світового рівня - це польський режисер Агнєшка Голланд і французький актор Жан Рено

«Це свідчить про те, що до нас не боятися їхати. Нас уже стали поважати як кінематографічну державу», - зазначила вона. 

Нагадаємо, Державне агентство з питань кіно виділить на діяльність українського стенду на кінофестивалі «Берлінале» 600 тис. грн, а також фінансово підтримає участь у фестивалі команди фільму Марисі Нікітюк «Коли падають дерева», що пройшов до конкурсної програми Panorama.

Фото: lb.ua

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY