detector.media
Юлія Шестакова
«Детектор медіа»
06.02.2018 14:00
Колишній звукорежисер «України» через суд вимагає від каналу більше 200 млн грн компенсації
Колишній звукорежисер «України» через суд вимагає від каналу більше 200 млн грн компенсації
Сергій Бродовий, який з жовтня 2009 року по липень 2017 року працював звукорежисером на телеканалі «Україна», подав два цивільні позови проти каналу в Святошинський суд. У першому позові він вимагає визнати незаконним його відсторонення від роботи, стягнути середній заробіток за час вимушеного прогулу і відшкодування моральної шкоді у розмірі 200 млн 30 тис грн, у другому –стягнути з каналу зарплату за роботу у понаднормовий час, святкові та неробочі дні, а також у нічний час у розмірі 882 тис грн за період з 2011 до 2016 рр. На каналі «Україна» кажуть, що Бродового звільнено за угодою сторін, а зарплата виплачувалася відповідно закону

Як повідомив Сергій Бродовий «Детектору медіа», він працював на посаді звукорежисера в ТРК «Україна» з жовтня 2009 року по липень 2017 року. У 2016 році між ним та каналом стався виробничий конфлікт через виявлені технічні недоліки телевізійної трансляції каналу (розсинхрон у прямому ефірі). Чоловік зазначає, що факт його провини так і не був встановлений, але на початку квітня 2017 року, за його словами, «адміністрація каналу відсторонила його від роботи майже на два місяці», а потім «відмовилася звільняти за заявою про звільнення за ч.3 ст. 38 КЗпП України».  

На початку липня 2017 року Сергій Бродовий написав заяву на звільнення за угодою сторін: «Адміністрація ТРК "України" використала закон про охорону праці для того, щоб змусити мене звільнитися».

 

За словами пана Бродового, «роботи часто виконувались у нічний час, вихідні та святкові дні, але оплата праці здійснювалась, начебто працював п’ять днів на тиждень по вісім годин» і на його запити вирішити питання щодо обґрунтувань порядку нарахування та виплати належної оплати праці, він отримував від каналу відмову. У травні 2017 року чоловік подав на «Україну» до суду.

«Адміністрація ТРК "Україна" тарифікувала мене по п'ятиденному робочому графіку. Коли мене почали цькувати, я підняв сокиру війни»,  – сказав він.

За словами пана Бродового, на перше судове засідання щодо його відсторонення від роботи, яке відбулося 9 жовтня 2017 року, відповідач не з’явився. Друге засідання за цим позовом відбудеться в Святошинському суді м. Києва 12 березня 2018 року. Ухвала суду тут.

Судове засідання по справі щодо виплатити пану Бродовому зарплату за понаднормову роботу відбулося 20 листопада 2017 року. Цього разу, як зазначив чоловік, представник каналу з’явився. Друге засідання за цим позовом відбудеться в Святошинському суді 6 червня 2018 року. (Ухвала про відкриття провадження у справі).

За словами чоловіка, Святошинським УП ГУ Національної поліції в місті Києві відкрито два кримінальні провадження за статтею 175 (Невиплата заробітної плати, стипендії, пенсії чи інших установлених законом виплат) та статтею 356 (Самоправство) Кримінального кодексу України.

«Детектору медіа» у прес-службі каналу «Україна» повідомили, що Сергія Бродового було звільнено за угодою сторін відповідно п. 1 ст. 36 КЗпП України «на підставі власноручно написаної ним заяви з проханням  про звільнення», а заробітна плата виплачувалася відповідно закону.

«Заробітна плата Товариством виплачувалась Бродовому С.Г. у порядку, строки та у відповідності до чинного законодавства України, а умови праці Бродового С.Г. повністю відповідали вимогам, закріпленим у відповідних нормативних актах», – повідомила прес-служба.

Канал «Україна» також повідомляє, що пан Бродовий за останній рік ініціював проти ТОВ «ТРК «Україна» чимало звернень, скарг та заяв до різних інстанцій, народних депутатів тощо: «За жодним з таких звернень у діяльності ТОВ ТРК "Україна" станом на поточну дату жодних порушень не зафіксовано».

Крім того «були неодноразові перевірки» Головного управління держпраці у Київській області, ініційовані паном Бродовим.

У прес-службі зазначили, що «ТОВ ТРК "Україна" активно бере участь у судових справах, де є стороною справи, виконуючи всі законні вимоги суду та законодавства України».

«Детектор медіа» стежитиме за розвитком подій.

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY