detector.media
05.02.2018 09:14
У Криму звільнили активіста Енвера Кроша, якого було засуджено за пост у соцмережі
У Криму звільнили активіста Енвера Кроша, якого було засуджено за пост у соцмережі
4 лютого у Сімферополі з СІЗО звільнили кримськотатарського активіста Енвера Кроша, затриманого і засудженого на 10 діб за «пропаганду екстремістських організацій»

Про це повідомляє «Українська правда» з посиланням на «Кримську солідарність».

«Усе, що стосується обшуків та судів, говорити б особливо не хотілося, але хочу сказати, що суди, які ухвалюють рішення, нам відомі. І  справедливе рішення суда не має бути для нас метою. Метою для нас є збереження нашого народу у єдності, основою якої є іслам. Ми розуміємо, що рішення судів буде не на нашу користь, але через це в жодному разі не можна опускати руки», – сказав активіст після звільнення. 

Він додав, що активісти «мають продовжувати захищати себе і тих, кого пригнічують чи утискають». 

Нагадаємо, 28 січня після десятиденного арешту за публікацію відеоролика в соціальній мережі у 2012 році вийшов із Білогірського ізолятора тимчасового утримання кримськотатарський активіст Гірай Куламетов.

Крім того, у січні в анексованому Криму підконтрольний Кремлю Керченський міський суд засудив 55-річного місцевого жителя Кухаренка до 2,5 років позбавлення волі умовно і штрафу в 50 тис руб за «русофобські висловлювання в інтернеті, зберігання тротилу і патронів».

На фото - Енвер Крош

Фото: "Крим.Реалії"

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY