detector.media
03.02.2018 17:16
Посольство України розраховує, що ЗМІ Молдови не називатимуть Крим «російським»
Посольство України розраховує, що ЗМІ Молдови не називатимуть Крим «російським»
Посольство України у Кишиневі закликало ЗМІ Молдови не називати анексований Крим «російською» чи «спірною» територією.

Про це йдеться у повідомленні, надісланому Координаційній раді з телебачення та радіо Молдови, передає «Європейська правда».

«Весь цивілізований світ ввів санкції проти Росії як покарання за анексію Криму, суверенної частини України. Крим не є територією Росії, ні "спірною територією". Автономна Республіка Крим і місто Севастополь є територіями України, які тимчасово окуповані Російською Федерацією», - йдеться у заяві посольства України.

Українське посольство нагадало про резолюцію Генеральної Асамблеї ООН від 27 березня 2014 року «Про територіальну цілісність України», а також про резолюції від 19 грудня 2016 року та від 19 грудня 2017 року «Про ситуацію у сфері прав людини в Автономній Республіці Крим та місті Севастополі (Україна)».

«Україна розраховує на те, що всі міжнародні сторони та суб'єкти завжди будуть залишатися неупередженими та об'єктивними, а також проявлять повагу до територіальної цілісності та суверенітету України. Недотримання цих вимог суперечить основоположним принципам міжнародного права», - йдеться у зверненні.

Нагадаємо, 7 грудня 2017 року парламент Республіки Молдова більшістю голосів ухвалив законопроект про зміну Кодексу про телебачення і радіо. Документ передбачає заборону на ретрансляцію в Молдові інформаційних, інформаційно-аналітичних, політичних і військових передач із країн, які не ратифікували Європейську конвенцію про транскордонне телебачення. Під його дію підпадають і російські програми. За порушення цього пункту мовників будуть штрафувати на суму 2,3-4тис. доларів, а за повторне порушення — 4-5,8 тис. доларів.

Президент країни Ігор Додон відмовився затверджувати законопроект й повернув у парламент. Однак молдовські депутати повторно затвердили проект правок, а Ігор Додон 4 січня знову не підписав документ.

У січні глава парламенту Молдови Андріан Канду, який за рішенням Конституційного суду виконує обов'язки президента країни, підписав закон «про боротьбу з російською пропагандою».

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY