detector.media
02.02.2018 16:00
Сергій Лавренюк відкидає звинувачення Володимира Нагорного в крадіжці ідеї проекту «11 дітей з Моршина»
Сергій Лавренюк відкидає звинувачення Володимира Нагорного в крадіжці ідеї проекту «11 дітей з Моршина»
Продюсер Solar Media Entertainment Сергій Лавренюк заявив, що назва майбутнього фільму «11 дітей з Моршина» належить йому, а не сценаристу Володимиру Нагорному. В офіційному повідомленні компанії зазначено, що назва подана компанією на реєстрацію в якості торговельної марки.

Про це йдеться на Facebook-сторінках Сергій Лавренюка та компанії Solar Media Entertainment.

У відповідь на звинувачення сценариста Володимира Нагорного (з яким він разом працював над фільмом «Dzidzio Контрабас») в крадіжці ідеї фільму «11 дітей з Моршина» продюсер заявив, що вирішив знімати стрічку з іншою командою, бо розробки проекту були спільними, а назва належить йому самому.

«Наша сценарна група пише оригінальний сценарій фільму з назвою, яку придумав я, в жанрі і за мотивами відомого фільму. Так, Володимир Нагорний прийшов до мене з ідеєю зняти новорічну сімейну комедію. Я ділився своїми ідеями, ми обговорювали їх, я просив їх фіксувати, надавав рекомендації, як оформити у презентацію. Але далі справа не пішла, бо я побачив, що мої ідеї не знаходять відгуку і сценарій не був написаний. Після чого я прийняв рішення розробляти цей проект самостійно, використовуючи спільні розробки», – написав він.

В офіційному коментарі компанії Solar Media Entertainment на своїй сторінці у Facebook сказано, що назва «11 дітей з Моршина» була придумана продюсером Сергієм Лавренюком рівно рік тому і подана компанією на реєстрацію в якості торговельної марки.

«Неправомірне використання марки буде переслідуватись згідно із законом. Будь-які звинувачення у випадкових співпадіннях з іншими проектами вважаємо безпідставними та необґрунтованими, що готові довести у встановленому законом порядку», – сказано в коментарі.

Нагадаємо, 31 січня сценарист Володимир Нагорний звинуватив продюсера Сергія Лавренюка в крадіжці ідеї художнього фільму «11 дітей з Моршина».

Зі слів пана Нагорного, ідею фільму під робочою назвою «Одинадцять дітей Ушина» (згодом – «Одинадцять дітей з Моршина») він придумав у 2013 році, написав до нього синопсис, а у 2016-2017 роках разом зі співавторами Іваном Поляковим і Віктором Семерніним розробив детальний опис сюжету, персонажів і презентації сценарію, і всі розробки передав Сергію Лавренюку. Ідея сімейного фільму-пограбування зацікавила продюсера, але він вирішив реалізовувати її з іншою командою (режисером фільму стане Аркадій Непиталюк, сценаристом – Максим Черниш).

Продюсер Сергій Лавренюк анонсував нову стрічку «11 дітей з Моршина» під час Зимового кіноринку Одеського міжнародного кінофестивалю у грудні 2017 року.

29 січня Сергій Лавренюк повідомив, що українська комедія «11 дітей з Моршина» вийде в прокат 29 листопада 2018 року, а режисером стрічки стане Аркадій Непиталюк.

Для Сергія Лавренюка це вже четверта повнометражна картина за два останні роки, три попередні – «Dzidzio Контрабас» Олега Борщевського, #SelfieParty режиссера Любомира Левицького та «Лагідна» Сергія Лозниці.

Також у 2018 році Solar Media Entertainment працюватиме над продовженням комедії «Dzidzio Контрабас», копродукційним фільмом «Жінка на війні» та містичним трилером «Егрегор».

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY