detector.media
01.02.2018 13:06
Ринок медійної інтернет-реклами у 2017 році склав 2,51 млрн грн – ІнАУ
Ринок медійної інтернет-реклами у 2017 році склав 2,51 млрн грн – ІнАУ
Обсяг ринку медійної інтернет-реклами України за 2017 р склав 2,51 млрд грн, що на 40% перевищує аналогічний показник 2016 року в гривневому обчисленні

Такими є результати дослідження ринку медійної інтернет-реклами Інтернет-асоціації України (ІнАУ), повідомляється в прес-релізі Асоціації.

Зазначено, що у дослідження не включають показники пошукової інтернет-реклами і ряд інших складових, які в сумі з медійної інтернет-рекламою складають сегмент digital-реклами.

Як повідомляє ІнАУ, за динамікою зростання інтернет-реклама випереджає інші сегменти рекламного медіа-ринку України.

Так, за даними Всеукраїнської рекламної коаліції, зростання сегмента ТВ-реклами в 2017 році в порівнянні з 2016 роком склав 29%, реклами в пресі – 18%, радіореклами – 20%. 

Частка прямих продажів на ринку медійної інтернет-реклами за даними дослідження ІнАУ склала 52,5%. 

Частки сегментів медійної інтернет-реклами розподілилися так:

Частки мобільної медійної інтернет-реклами (реклами, орієнтованої на користувачів мобільних пристроїв) в частках від загального обороту медійної інтернет-реклами склали:

Визначена частка Programmatic на ринку медійної інтернет-реклами. За досліджуваний період у агентств закупівлі через Programmatic склали 10,78%, у майданчиків продажу через Programmatic склали 45,4%.

Також ІнАУ була визначена частка соціальних медіа і месенджерів (FB, «ВКонтакте», «Одноклассники», Instagram, Twitter, YouTube, Skype, Viber і ін.). Вона склала у агентств 26,49%.

У дослідженні взяли участь агентства інтернет-реклами: Dentsu Aegis Network Ukraine, ADV Group Ukraine, ITCG, IPlace, Qreachers, Publicis Groupe Media, TMGU, AdWork, Dievo, MediaHead, Neos, Promodo, newage, WebPromo, SeoMarket, а також представники найбільших майданчиків, холдингів і сейлз-хаусів: «Автоцентр», Edipress, «Люкс» (канал «24»), RBC, RIA, Ukr.net, UMH / Digimedia, Admixer, DMDim / Go2Net, FISH, DigitalDecisions, Adwise, T-Sell, Rontar, All .biz, Online.ua, «Новое время», RST, «Обозреватель».

Нагадаємо, ринок медійної інтернет-реклами України за перше півріччя 2017-го сягнув 827 млн ​​грн. що на 42% перевищує аналогічний показник першого півріччя 2016 року в гривневому обчисленні.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY