detector.media
31.01.2018 19:08
Стрічка «Кіборги» зібрала рекордний бокс-офіс
Стрічка «Кіборги» зібрала рекордний бокс-офіс
За два місяці прокату створений за підтримки Держкіно фільм «Кіборги» зібрав рекордний для національних фільмів бокс-офіс розміром 22 млн. 252 тис. 882 грн. Станом на 31 січня фільм побачили 304 тис. 646 глядачів.

Про це повідомляє сайт Держкіно.

Голова Держкіно Пилип Іллєнко зазначив, що касовий успіх «Кіборгів» важливий не лише з точки зору підняття рекордної планки глядацького інтересу до українського кіно. «Це також значущий етап розвитку сучасної української кіноіндустрії, який полягає в демаргіналізації українського кінопроцесу і становленні національного кіно як інструменту формування модерної нації», - сказав він.

«Особисто для мене цей фільм став прикладом об’єднання усіх людей. Кожна зустріч на прем’єрах, кожен лист, показ для військових в імпровізованих кінотеатрах — доказ того, що фільм був дуже потрібним Україні! І я вірю, що він став тією цеглинкою до побудови нової України, про яку так мріяли наші герої у фільмі», — прокоментував режисер стрічки Ахтем Сеїтаблаєв.

«Вся знімальна команда та актори фільму дякують кожному за підтримку, яку ми отримували під час прокату і задовго до виходу фільму! Тільки завдяки людям «Кіборги» зібрали рекордну суму в прокаті і частину коштів, а це 1 млн 523 тис. 230 грн., буде передано через фонд «Повернись живим» сім'ям загиблих кіборгів. У деяких містах фільм ще йде в прокаті і збирає повні зали», — розповіла продюсерка фільму Іванна Дядюра.

Як повідомляв «Детектор Медіа», фільм режисера Ахтема Сеїтаблаєва«Кіборги», який вийшов в прокат 6 грудня, за перший вікенд зібрав 8 млн 186 тисяч 701 гривень.

За два вікенди показу стрічка зібрала 15,7 млн грн. Таким чином фільм встановив новий рекод для національних фільмів у вітчизняному прокаті: попередній лідер - стрічка «Dzidzio Контрабас» - за два перші вікенди показу зібрав 15 025 000 грн.

Успішному прокату не завадив навіть вихід на широкі екрани чергового епізоду голлівудського блокбастеру «Зоряні війни: Останні джедаї». 

За результатами трьох тижнів прокату касові збори українського фільму «Кіборги» сягнули 19 348 846 гривень.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY