detector.media
26.01.2018 15:23
Телеканал ZIK попросив захисту в міжнародних організацій та іноземних представництв
Телеканал ZIK попросив захисту в міжнародних організацій та іноземних представництв
Канал ZIK виступив із заявою, в якій зазначив, що зазнає тиску, і звернувся за підтримкою та захистом до іноземних представництв в Україні та міжнародних організацій, які «є гарантами свободи слова та вільних медіа»

Про це повідомляється на сайті ZIKy.  

Команда ZIKy заявила про загострення тиску на діяльність телеканалу у листі до Національної спілки журналістів України, Європейської федерації журналістів, представника з питань свободи слова в медіа Організації з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ), організації «Article 19», а також іноземних представництв Великобританії, Німеччини, Франції, Литви, Польщі, Канади, США та низки інших країн, йдеться в зверненні.

«Команда телеканалу ZIK вважає всі обвинувачення, які пролунали, нічим іншим як прямою загрозою свободі слова в Україні, і просить публічної підтримки в тих, хто поділяє думку, що журналістика має залишатися журналістикою», – сказано в заяві каналу стосовно конфлікту, який виник після ефіру з одіозним чиновником часів Януковича Андрієм Портновим.

Як повідомляв «Детектор медіа», 22 січня в ефірі телеканалу ZIK в рамках програми «Hard с Влашенко» відбулося інтерв’ю генпродюсерки каналу Наталі Влащенко із колишнім заступником голови Адміністрації президента Віктора Януковича Андрієм Портновим. Цей факт, загальна тональність розмови та те, що саме цей ефір припав на річницю гибелі перших Героїв Небесної сотні Сергія Нігояна та Михайла Жизневського, викликав обурення.

Керівництво телеканалу ZIK повідомило про погрози на адресу генпродюсера та ведучої ZIKу Наташі Влащенко, а також про заплановані на 24 січня, акції під студією телеканалу ZIK в Жовтневому палаці, які «можуть нести небезпеку здоров'ю та життю працівників каналу».

24 січня близько 30 осіб пікетували офіс телеканалу ZIK у центрі столиці через запрошення в ефір колишнього першого заступника глави Адміністрації Президента Андрія Портнова.

Спілкуючись із пікетувальниками, Наташа Влащенко розповіла про погрози, які, за її словами, лунали на її адресу.

«До ефіру з Портновим подзвонив депутат із «Народного фронту» і пригрозив, сказавши: «Ти знаєш про долю Бузини». Так натякнули мені», – повідомила Влащенко.

За її словами, цей депутат – один із організаторів цькування телеканалу в соцмережах, проте його прізвище Влащенко спочатку не називала. Та пізніше, увечері 24 січня, продюсер ZIKу все ж дала зрозуміти, хто саме їй погрожував. «Із чиновників цю історію коментували Артем Шевченко і народний депутат від «Народного фронту» Антон Геращенко», – заявила ведуча.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY