detector.media
26.01.2018 11:57
У Римі активісти пікетували Мін’юст на захист нацгвардійця, звинуваченого у вбивстві італійського журналіста
У Римі активісти пікетували Мін’юст на захист нацгвардійця, звинуваченого у вбивстві італійського журналіста
Представники української громади 25 січня пікетували Міністерство юстиції Італії на захист заарештованого в цій країні військовослужбовця Національної гвардії України Віталія Марківа

Про це повідомляє Радіо Свобода з посиланням на координатора оргкомітету «Євромайдан Рим» Олеся Городецького

«Головною вимогою учасників акції було справедливе розслідування справи українського нацгвардйіця Віталія Марківа, який протягом 6 місяців перебуває в італійській в’язниці без жодного об’єктивного доказу його вини. На акції було озвучено багато питань до слідчих органів Італії щодо справи Марківа, лунали заклики до тіснішої співпраці італійських слідчих з правоохоронними органами України задля встановлення істини», – написав пан Городецький на своїй сторінці у Facebook.

За його даними, на акцію зібралися головним чином представники української громади Риму та регіону Марке. Була присутня і мати Віталія Марківа. Учасники оприлюднили листа нацгвардійця.

Як повідомляв «Детектор медіа», поліція Італії затримала громадянина України Віталія Марківа за підозрою у причетності до вбивства італійського фотокореспондента Андреа Рокеллі 2014 року поблизу Слов'янська (Донецька область). У матеріалі газети La Repubblica йшлося, що затриманий громадянин українського походження мешкав в Італії, поїхав в Україну в кінці 2013 року, став учасником подій Євромайдану в Києві. Після цього він вступив до одного з добровольчих батальйонів, включених до Національній гвардії. Марківа захищає відомий правник Раффаеле делла Валле.  

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков заявляв, що готовий виступити зі свідченнями в суді Італії на захист заарештованого в цій країні військовослужбовця Національної гвардії України Віталія Марківа.

Фото: Facebook Олеся Городецького  

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY