detector.media
24.01.2018 19:05
Існує небезпека, що Euronews стане платформою для поширення пропаганди в ЄС - Точицький
Існує небезпека, що Euronews стане платформою для поширення пропаганди в ЄС - Точицький
У Представництві України при ЄС заявляють, що стурбовані пропагандистською спрямованістю сюжету загальноєвропейського телеканалу Euronews про військові навчання дітей в окупованому Росією Криму.

Про це йдеться у листі представника України при Євросоюзі Миколи Точицького на адресу головного редактора Euronews, повідомляє «Укрінформ».

«Я більш ніж занепокоєний, якщо не сказати, стурбований, сюжетом Euronews від 23 січня «Кримські діти навчаються знешкоджувати міни»,наголосив посол Микола Точицький.

Представник України при ЄС нагадав керівництву телеканалу про те, що Кримський півострів був окупований Росією у лютому-березні 2014 року.

«Відтоді він став «сірою зоною» для прав людини та територією страху, що підтверджено багатьма доповідями міжнародних організацій», - зауважив Точицький.

Водночас, зазначив посол, Росія продовжує безпрецедентну мілітаризацію окупованого Криму, включаючи можливе розміщення ядерної зброї, що становить пряму загрозу для усієї Європи.

«Ураховуючи ці обставини, я хочу запитати, наскільки знизилися журналістські стандарти, якщо Euronews, що проголошує себе «незалежним, неупередженим та надійним» джерелом новин для європейців, випускає в ефір такий «позитивний» сюжет, в якому армія окупантів (!) навчає дітей (!) як поводитися зі зброєю, навіть не згадуючи про нелегальну окупацію суверенної української території Росією?», - зауважив Точицький.

Посол висловив сподівання, що цей сюжет став прикрою редакційною помилкою і не переслідує мету сприяти поширенню російській дезінформації.

«Це було б великою помилкою – дозволити Росії використовувати Euronews, провідний європейський телеканал, як платформу для поширення пропаганди в ЄС та поза ним», - наголосив Точицький.

Раніше обурення зазначеним сюжетом Euronews вже висловило Міністерство закордонних справ України.

Як відомо, українська редакція Euronews припинила існування у 2017 році.

Нагадаємо, європейський інформаційний телеканал Euronews днями показав сюжет про військові навчання дітей у Криму, не згадавши про те, що півострів був незаконно анексований Росією в України в 2014 році.

На вихід англомовного матеріалу на сайті телеканалу звернув увагу глава МЗС Литви Лінас Лінкявічюс у своєму Twitter. Сюжет має назву «Кримські діти навчаються знешкоджувати наземні міни». Він був опублікований на сайті каналу 23 січня.

На фото - скрін-шот відео скандальної програми

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY