detector.media
21.01.2018 14:14
У сексистських рекламах 50-х років фотограф замінив жінок на чоловіків (ФОТО)
Ліванський фотограф Ілай Резкала створив серію робіт «У паралельній реальності», де зображення жінок в американських рекламах 50-х років замінив чоловічими.

Зображення фотограф розмістив на власному сайті, повідомляє «Українська правда. Життя».

«У паралельній реальності» створено як серію вигаданих зображень, відтворених зі справжніх реклам в «епоху божевільних чоловіків», котрі тепер створюють тенденцію сучасного сексизму. Я намагався показати все у гумористичному світлі, аби спровокувати дискусію через рольові ігри», – пояснив свій вибір Ілай Резкала.

Він взяв за основу зображення ідеальної жінки в 1950-х роках, яка є старанною дружиною, увесь день порається вдома, готуючи смачні страви для працьовитого чоловіка, піклуючись про дітей, і роблячи все це з усмішкою, звісно.

Їхні роді фотограф «подарував» чоловікам після того, як провів час зі своїм дядьком.

«Минулого року на День подяки я почув розповідь свого дядька про те, наскільки жінки кращі у готуванні, догляді за кухнею та інших «жіночих справах». Я завжди знав, що не всі чоловіки думають, як мій дядько, однак був здивований – таких, які він, багато. Тоді я уявив паралельну реальність, де ролі чоловіка і жінки протилежно змінені, й чоловіки можуть відчути смак «сексистської позиції», – пояснює Ілай Резкала.

«Не хвилюйся, кохано, у тебе пиво не википіло». Фото elirezkallah.com

«Покажи їй, що це чоловічий світ». Фото elirezkallah.com

«Різдвяного ранку їй буде краще з пилососом». Фото elirezkallah.com

«Жінки, не покидайте кухонь». Фото elirezkallah.com

Нагадаємо, засновник Wikileaks Джуліан Ассанж  написав у Twitter, що пропонує роботу колишньому технічному спеціалісту Google Джеймсу Деймору.

Деймора звільнили з компанії за маніфест, в якому він стверджував існування «біологічних та психологічних відмінностей» між жінками та чоловіками, через що жінки менше працюють в ІТ-індустрії. Інженер порадив керівництву закрити «дискримінаційні» програми з навчання жінок та припинити політику «різноманітності» в компанії. На його думку, це лише шкодить Google.

Маніфест викликав обурення у більшості працівників Google. Невдовзі генеральний директор компанії Сундара Пічаї надіслав листа співробітникам, у якому зазначив, що маніфест Джеймса Деймора просуває на робочому місці шкідливі гендерні стереотипи й порушує Кодекс поведінки співробітника Google.

В компанії звільнення Деймора офіційно не прокоментували, але як розповів сам звільнений працівник, його контракт розірвали через «увічнення гендерних стереотипів».

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY