detector.media
20.01.2018 14:30
ЗМІ повідомляють, що кремлівські боти в Тwitter активізувалися на захист Трампа
ЗМІ повідомляють, що кремлівські боти в Тwitter активізувалися на захист Трампа
Контрольовані Кремлем акаунти в Twitter приєднались до вимог республіканців опублікувати засекречений меморандум, який нібито доводить, що ФБР і Мін'юст упереджено ставилися до президента США Дональда Трампа.

Про це повідомляє «Українська правда» з посиланням на Reuters.

Вимога опублікувати документ поширювалась з хештегом #releasethememo. За 24 години, як зазначає дослідний центр Фонд Маршалла, використання хештега збільшилося на 315,5 відсотка за допомогою акаунтів у Twitter, які є, або підозрююються в тому, що вони знаходяться під контролем Кремля.

При цьому наголошується, що немає ніяких доказів того, що дії республіканців і росіян скоординовані.

Йдеться про меморандум, складений за дорученням голови Комітету розвідки Палати представників США республіканця Девіна Нуньєса.

За словами джерела в комітеті, меморандум містить «надзвичайно секретний» матеріал про розслідування урядом США можливої ​​змови між передвиборчою кампанією Дональда Трампа і Росією.

Деякі республіканці припускають, що меморандум показує, що ФБР і міністерство юстиції упереджено ставляться до президента і разом з розвідувальними агентствами США протиправно стежили за членами команди Трампа у 2016 році.

Нагадаємо, минулого року Конгрес США запросив компанії Twitter та Alphabet (Google) дати свідчення з приводу прокремлівського контенту на їхніх платформах.

Згодом соцмережа Twitter закрила 220 російських акаунтів через зв'язок з виборами в США. Російську рекламу також знайшли в Instagram та Google. 31 жовтня 2017 року з'ясувалося, що її могли побачити значно більше користувачів, ніж про це відзвітували компанії.

Пізніше Twitter, Facebook та Google заявили в Конгресі США, що не зможуть запобігти повторному втручанню у вибори: у них немає для цього інструментів.

У січні компанія Twitter заявила, що повідомлятиме користувачів, чи бачили вони контент, створений співробітниками прокремлівського «Агентства інтернет-досліджень», більш відомого як «фабрика тролів».

Пішніше адміністрація сервісу мікроблогів Twitter виявила ще 1062 акаунти, де в період президентських виборів у США 2016 року публікувалася політична реклама, сплачена з Росії.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY