detector.media
19.01.2018 16:06
На Одещині СБУ затримала чоловіка, який у соцмережах вів антиукраїнську пропаганду
На Одещині СБУ затримала чоловіка, який у соцмережах вів антиукраїнську пропаганду
Служба безпеки України викрила мешканця Одеської області, який у соціальних мережах закликав до зміни конституційного ладу в державі

Про це повідомляється на сайті СБУ.

Зловмисник поширював на персональних сторінках заборонених російських соцмереж заклики до зміни державного кордону і конституційного ладу України, а також популяризував терористичні організації ОРДЛО, йдеться в повідомленні.

«Під час обшуку за місцем проживання зловмисника оперативники спецслужби виявили мобільні гаджети та комп’ютерне обладнання із матеріалами, що підтверджують його протиправну діяльність», – повідомляє СБУ.

Зловмисникові оголошено про підозру в скоєнні злочину в рамках відкритого кримінального провадження за ч. 2 ст. 110 Кримінального кодексу України. Слідство триває.

Як повідомляв «Детектор медіа», протягом 2017 року співробітники підрозділів контррозвідувального захисту у сфері інформаційної безпеки СБУ припинили діяльність 388 осіб, причетних до адміністрування та модерування антиукраїнських ресурсів у інтернеті. За матеріалами спецслужби зареєстровано 43 кримінальні провадження.

Як заявляє СБУ, йдеться про агітаторів, «які переважно у російських соцмережах поширювали матеріали заклики до повалення конституційного ладу та державної влади, проведення масових заворушень та іншу антиукраїнську пропаганду».  

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY