detector.media
18.01.2018 19:32
Адвокат розповів про стан здоров’я Романа Сущенка у СІЗО
Адвокат розповів про стан здоров’я Романа Сущенка у СІЗО
Стан здоров'я незаконно утримуваного у СІЗО «Лефортово» українського журналіста Романа Сущенка у цілому задовільний.

Про це повідомив його адвокат Марк Фейгін «Укрінформу».

«В цілому стан здоров'я у Романа Володимировича задовільний. За одним винятком - останнім часом зуби викликають побоювання. Не критично, проте неприємно. Я працюю над цим питанням - якась медична допомога буде надана найближчим часом», - сказав Фейгін.

За його словами, стоматологічні проблеми - найбільш поширені у місцях тримання під вартою. Це відбувається через незбалансоване харчування та низький рівень надання стоматологічної медичної допомоги.

Раніше Марк Фейгін заявив, що вони із Романом Сущенком не встигають до кінця січня ознайомитися з матеріалами справи, тому суд почнеться не раніше лютого.

Як повідомляв «Детектор медіа», власного кореспондента інформаційного агентства «Укрінформ» у Франції Романа Сущенка затримали 30 вересня 2016 року у Москві, куди він прибув з приватним візитом. Увечері 2 жовтня російські ЗМІ повідомили, що Сущенка тримають у СІЗО «Лефортово» і звинувачують у «шпигунстві». Покарання за ст. 276 КК РФ («Шпигунство») передбачає до 20 років позбавлення волі. 

25 вересня Московський міський суд продовжив арешт кореспонденту Укрінформу Романові Сущенку на два місяці, до 30 листопада.

21 жовтня стало відомо, що слідство у справі журналіста Романа Сущенка закінчене. Адвокат Марк Фейгін і його підзахисний ознайомлюються з десятьма томами справи.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY