detector.media
18.01.2018 19:01
На Запоріжжі районна газета все ж таки домоглася рішення місцевої влади про початок реформування
На Запоріжжі районна газета все ж таки домоглася рішення місцевої влади про початок реформування
Розівська районна рада (Запорізька область) ухвалила рішення вийти зі складу співзасновників газети «Роз-інформ» та здійснити процедуру реорганізації шляхом перетворення КП «Редакція газети «Роз-інформ» в Товариство з обмеженою відповідальністю.

Про це повідомляє прес-служба Національної спілки журналістів України (НСЖУ).

Депутати також вирішили продовжити на невизначений термін договір з головною редакторкою газети Людмилою Подрєз і вважати обраною її на посаду головного редактора КП «Редакція газети «Роз-інформ».

«У зв’язку з тим, що Подрєз Л.І. продовжує виконувати свої обов’язки на посаді головного редактора Комунального підприємства «Редакція газети «Роз-інформ» Розівської районної ради Запорізької області після 04.01. 2017 року, а розпорядження голови районної ради, підписане заступником голови Хассай В.В. про звільнення Подрєз Л.І. з посади головного редактора комунального підприємства «Редакція газети  «Роз-інформ» Розівської районної ради» визнано незаконним у судовому порядку (рішення набуло чинності з моменту винесення ухвали апеляційного суду Запорізької області), враховуючи рішення трудового колективу редакції, вважати Подрєз Л.І. обраною на посаду головного редактора КП «Розівської районної ради Запорізької області» і трудовий договір з нею продовжити на невизначений термін», – ідеться в рішенні сесії.

«Навіть не віриться, що це завершилося, ми пройшли важкий шлях, не один суд, але завдячуючи команді НСЖУ і юристам Людмилі Панкратовій, Вірі Крат, які завжди готові були допомагати і відгукувалися на всі прохання, добилися справедливості. Дуже підтримав і колектив, який став на мій захист і мав намір звільнятися за умови, що мені не дозволять працювати в газеті», – розповіла в коментарі НСЖУ Людмила Подрєз.

Редакторка каже, що була вражена небайдужістю читачів, які приходили на сесію райради і відстоювали свою газету.

«Отримавши рішення сесії, вже починаємо процес роздержавлення», – сказала Людмила Подрєз.

Нагадаємо, конфлікт між Розівською районною радою і редакцією «Роз-інформ» тривав з 2016 року. Спершу районна рада не прийняла рішення про вихід із засновництва у визначені  Законом про реформування строки. Видання подало до суду, але програло. Утім  газета «Роз-інформ» таки увійшла до переліку ЗМІ, які були оприлюднені в урядовій постанові як учасники першого етапу реформування.

В січні 2017 року в газеті «Роз-інформ» незаконно звільнили головну редакторку Людмилу Подрєз та призначили нового керівника без згоди колективу.  У серпні 2017 року наразі газета «Роз-інформ» переживала фінансову блокаду: колектив утратив доступ до банківських рахунків, а відтак – можливість друкувати газету.  

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY