detector.media
18.01.2018 16:36
Президент пообіцяв підтримати медіареформи та належне фінансування Суспільного мовника
Президент пообіцяв підтримати медіареформи та належне фінансування Суспільного мовника
17 січня Президент України Петро Порошенко зустрівся з представниками громадянського суспільства. Під час зустрічі обговорили теми антикорупції, скасування електронного декларування для антикорупційних активістів, боротьбу з фейками та дезінформацією на законодавчому рівні та інші.

Під час зустрічі виконавча директорка ГО «Інститут масової інформації» Оксана Романюк передала президенту заяву з переліком основних проблем у медіасфері, вирішення яких потребує політичної волі. А голова ГО «Детектор медіа» Наталія Лигачова поставила перед президентом питання забезпечення належного фінансування Суспільного мовника.

Зокрема, ІМІ привернув увагу президента до розслідування справ вбивств журналістів Павла Шеремета та В’ячеслава Веремія; до резонансних випадків нападів на журналістів, які вчинили правоохоронні органи; підтримки Суспільного мовлення; до проблеми безкарності за злочини щодо журналістів та необхідності прийняття і втілення медіареформ.

У відповідь президент пообіцяв звернути особливу увагу і вжити все від нього можливе щодо покарання нападників на журналістів програми «Схеми». Також Петро Порошенко пообіцяв підтримати медіареформи, зокрема ухвалення закону про аудіовізуальні послуги і внесення змін до Кримінального процесуального кодексу України у частині реалізації принципу гласності та відкритості судового процесу.

Також президент пообіцяв підтримати належне фінансування суспільного мовлення.

«…Я піднімала два питання – боротьбу з безкарністю і підтримку медіареформ в Україні. Ми також передали від ІМІ список основних проблем у сфері медіа та порушень, які потребують уваги і вирішення… Зафіксую все ж публічно дві обіцянки Президента – підтримати законопроект про аудіовізуальні послуги і покарати нападників на “Схеми”», – написала на своїй сторінці у Facebook Оксана Романюк.

«Була також змістовна дискусія про Суспільне – його недофінансування, -–  написала Наталія Лигачова в коментарях на Facebook. – Завдання від нас номер один зараз – створити і публічно презентувати принципи редакційної політики НСТУ на кшталт BBC (а Порошенко знає, про що говорить, вперше в Україні подібні були ухвалені на 5-му каналі). У свою чергу президент пообіцяв підтримати належне фінансування СМ… Порошенко говорив, що, мовляв, потрібно створювати якісний продукт і за стандартами. А ми намагалися пояснити, що в умовах недофінансування в НСТУ немає можливості створювати достатньо якісного продукту, оскільки доводиться всі наявні кошти витрачати на реформування старого державного ТБ, а на створення контенту коштів уже бракує…».

Фото: Facebook Ярослава Юрчишина

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY