detector.media
18.01.2018 10:13
У Держкіно пояснили, чому заборонили показ в Україні російського фільму «Матильда»
У Держкіно пояснили, чому заборонили показ в Україні російського фільму «Матильда»
За словами відомого письменника і книговидавця, члена експертної ради при Держкіно Дмитра Капранова Держкіно заборонив прокат в Україні російського фільму «Матильда» «за формальними ознаками»

Про це Дмитро Капранов розповів в ефірі Радіо Свобода, повідомляє Крим.Реалії.

«От зараз ми не дозволили прокат «Матильди» за формальним критерієм. Там музикант, який там усе це діло робив. Він у «чорному списку». Наші глядачі можуть спитати: як так, всього лише музикант, а ви забороняєте. А у відповідь я можу сказати: ви готові купувати на базарі кавуни з нітратами? Так, там є вітаміни, але там є і нітрати. Ці люди з «чорного списку» – це нітрати, вони є, значить, продукція вважається отруйною», – сказав пан Капранов.

Під «чорним списком» мається на увазі список осіб, які становлять загрозу національній безпеці України.

Прізвище музиканта Дмитро Капранов не назвав.

Фільм Олексія Учителя «Матильда» розповідає про стосунки майбутнього імператора Миколи II і балерини Матильди Кшесинської. У Росії проти стрічки найбільше виступала колишній прокурор анексованого Криму, незаконно обрана до Держдуми Росії Наталія Поклонська, яка наполягає на тому, що фільм ображає почуття віруючих.

Як повідомляв «Детектор медіа», днями на підставі звернення Служби безпеки України (СБУ) Міністерство культури доповнило список осіб, які створюють загрозу національній безпеці, прізвищами російського кінорежисера, двох співаків та ведучого. Наказ міністра культури Євгена Нищука розміщений на сайті відомства.

«Оновити Перелік осіб, які створюють загрозу національній безпеці, доповнивши його особами Фомін Дмитро Анатолійович, Шепелєв Дмитро Андрійович, Вакуленко Василь Михайлович, Михалков Микита Сергійович», – йдеться в документі.

Фото: Meduza

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY