detector.media
17.01.2018 17:10
Сюмар закликала керівників «Укрпошти» та газети «Експрес» до компромісу
Сюмар закликала керівників «Укрпошти» та газети «Експрес» до компромісу
17 січня Комітет Верховної Ради України з питань свободи слова та інформаційної політики розглянув сиутацію, яка виникла між газетою «Експрес» та ПАТ «Укрпошта». Голова Комітету Вікторія Сюмар («Народний фронт») закликала компанії якнайшвидше владнати ситуацію з передплатою газети.

Комітет вирішив звернутися до правоохоронних органів, щоб вони роз’яснили, чи є у цій ситуації факт перешкоджання журналістській діяльності.

«Кожен переживає за своє підприємство і захищає його інтереси, але Комітету необхідно подумати про інтереси читачів, які хочуть передплатити та отримувати газету "Експрес", але наразі  не можуть цього зробити. Треба зробити так, щоб у найкоротший термін читачі отримували газету. Якщо до наступного засідання ситуація н вирішиться, то Комітет буде реагувати на ситуацію», – сказала Вікторія Сюмар та акцентувала на тому, що компанії мають знайти компроміс та залагодити конфлікт.

Під час засідання голова редакційної ради «Експрес» Ігор Починок наполягав на підписанні угоди з «Укрпоштою» щодо передплати. Директор ПАТ «Укрпошта» Ігор Смілянський зауважив, що «підприємство підпише угоду та поширюватиме газету тільки після того, як "Експрес" сплатить завдані підприємству збитки у розмірі 8 млн грн.».

Пан Смілянський також повідомив, що «Укрпошта» подала на газету до суду.

Водночас народний депутат від Блоку Петра Порошенка Григорій Шверк запропонував звернутися до віце-прем’єра, щоб розглянути ситуацію з економічної точки зору.

Крім того, народний депутат від Блоку Петра Порошенка Владислав Севрюков звернувся до пана Починка з проханням не друкувати програму передач російських каналів.

 

Як повідомляв «Детектор медіа», журналісти «Експресу» заявили, що ДП «Укрпошта», всупереч чинному договору, блокує розповсюдження газети, в «Укрпошті» пояснюють, що газета не сплатила в повному обсязі за послуги.

4 січня працівники газети «Експрес» провели акцію протесту «Червона картка для Гройсмана». 

Генеральний директор ПАТ «Укрпошта» Ігор Смілянський заявив, що підприємство веде з видавцем газети «Експрес» господарський спір через виявлення фактів порушення ТзОВ «Експрес медіа сХаб» умов договору розповсюдження періодичних видань. «Укрпошта» через суд вимагатиме компенсації завданих їй у 2015-2017 роках збитків.

Пізніше Господарський суд Львівської області заборонив «Укрпошті» повертати кошти передплатникам газети «Експрес» та десятка інших видань холдингу. Суд задовільнив позов «Експресу», але не в тій частині, де ТОВ «Експрес медіа сХаб» просило зобов’язати Львівську дирекцію ПАТ «Укрпошта» повідомити тиражі видань за передплатою на січень 2018 року.

Фото: Світлана Остапа

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY