detector.media
16.01.2018 18:47
Російського режисера Кирила Серебренникова суд залишив під домашнім арештом
Російського режисера Кирила Серебренникова суд залишив під домашнім арештом
Басманний суд Москви продовжив до 19 квітня домашній арешт художньому керівникові «Гоголь-центру» Кирилу Серебренникову, якого в Росії звинувачують у розкраданні державного фінансування для театрального колективу «Сьома студія» у 2011 році.

Про це повідомляє «Радіо Свобода».

Захист просив звільнити режисера під заставу в розмірі 68 мільйонів рублів (1,1 мільйона доларів).

Спочатку художнього керівника «Гоголь-центру» Кирила Серебренникова підозрювали в розкраданні 68 мільйонів рублів (1,1 мільйона доларів), виділених на проект з розвитку і популяризації сучасного мистецтва в Росії. У серпні2017 року йому висунули обвинувачення.

15 січня Ірина Поверінова, адвокатка однієї з фігуранток справи, директора Російського академічного молодіжного театру Софії Апфельбаум, повідомила агентству «Интерфакс», що сума збитків у цій справі зросла до 133 мільйонів рублів (понад 2,3 мільйона доларів).

Режисер відкидає звинувачення, називаючи їх «абсурдними». Російські та світові діячі культури неодноразово зверталися з листами на підтримку режисера і вимогою звільнити його.

Президент Росії Володимир Путін у відповідь на критику щодо переслідування незгодних із ним діячів культури, заявив, що справа Серебренникова не пов’язана з його творчою діяльністю.

Серебренников брав участь в антиурядових протестах і висловлювався проти зростання впливу Російської православної церкви.

Нагадаємо, режисер Кирило Серебренников був затриманий у Санкт-Петербурзі 22 серпня 2017 року і доставлений до Москви. Слідство вважає, що він організував розкрадання 68 млн руб, виділених для заснованої ним театральної трупи «Сьома студія». Серебренников відкидає звинувачення на свою адресу. На його підтримку виступили російські театральні і громадські діячі, а в день засідання кілька сотень людей прийшли підтримати режисера до будівлі Басманного суду в Москві.

23 серпня Серебренникова помістили під домашній арешт.

4 вересня суд частково задовольнив апеляційну скаргу адвоката та дозволив Серебренникову щоденні прогулянки з 18:00 до 20:00.

У жовтні Басманний суд Москви подовжили термін домашнього арешту режисеру і керівнику «Гоголь-Центру» Кирилу Серебреннікову подовжили арешт строком на три місяці, до 19 січня 2018 року.

У січні 2018 року сума збитків по кримінальній справі російського режисера, художнього керівника «Гоголь-центру» Кирила Серебренникова зросла майже вдвічі – з 68 млн до 133 млн руб.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY