detector.media
16.01.2018 10:57
Поліція відновила справу щодо глави ЦПК Шабуніна, який нібито побив блогера
Поліція відновила справу щодо глави ЦПК Шабуніна, який нібито побив блогера
Поліція відновила розслідування щодо побиття главою Центру протидії корупції Віталієм Шабуніним помічника народного депутата Всеволода Філімоненка, який називає себе журналістом, і готує нову підозру

Про це повідомляє Громадське з посиланням на ЦПК. 

15 січня в приміщенні Дніпровського районного відділку поліції відбувся перехресний допит Філімоненка та Шабуніна.

«Факт підтвердження журналістської діяльності Філімоненком потрібен слідчим саме для інкримінування Шабуніну більш тяжкої статті кримінального кодексу», — зазначають у ЦПК.

Як повідомляв «Детектор медіа», 8 червня у Києві біля Дніпровського військкомату виник конфлікт між Віталієм Шабуніним і відеоблогером каналу «Голос народу» Всеволодом Філімоненком. Голову ЦПК облили з газового балончика.  Цей інцидент між Шабунін та Філімоненком став епізодом анонімної програми «Слідами грантоїдів» на каналі «Україна».

У серпні стало відомо, що Віталію Шабуніну інкримінують ч.2 ст. 345-1 ККУ (погроза або насильство щодо журналіста), покарання за якою становило до п'яти років позбавлення волі.

Проте 16 серпня у Дніпровському відділенні поліції столиці голові ЦПК оголосили підозру за статтею 122 (умисне завдання тілесних ушкоджень середньої тяжкості). Карається обмеженням волі на строк до трьох років або позбавлення волі на строк до трьох років. У документі зокрема йдеться, що 8 червня 2017 року біля Дніпровського військкомату Києва Шабунін завдав одного удару по обличчю Філімоненка, що «спричинило тривалий розлад здоров'я останнього у вигляді закритої травми обличчя».

Минулого року проти ЦПК і особисто Віталія Шабуніна велася  кампанія з дискредитації роботи його організації, і в цілому ГО і окремих депутатів, які намагаються боротися з корупцією. Одним з активних учасників кампанії був і відеоблогер Всеволод Філімоненко, який є членом партії Геннадія Балашова «5.10» і помічником на громадських засадах депутата від Радикальної партії Ляшка Сергія Мельничука.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY