detector.media
14.01.2018 11:27
Представниця Femen, що назвалася журналісткою й вибігла до президента Чехії, не хотіла на нього напасти – адвокатка
Представниця Femen, що назвалася журналісткою й вибігла до президента Чехії, не хотіла на нього напасти – адвокатка
У Чехії адвокат представниці руху Femen, яка 12 січня вискочила з голими грудьми до президента Мілоша Земана, заявила, що її підзахисна Анжеліна Діаш не мала на увазі здійснити напад на нього чи ввійти у фізичний контакт.

Про це повідомляє «Радіо Свобода».

«Тому вона підняла руки, щоб було видно, що в них немає зброї», – сказала адвокатка Луціє Грда чеському агентству «ЧТК».

Напередодні активістка Femen Анжеліна Діаш влаштувала акцію на виборчій дільниці у Празі: коли Мілош Земан збирався проголосувати, жінка кинулася на нього, знявши сорочку і викрикуючи «Земан - путінська повія!». Ця ж фраза була написана у неї на грудях. 

Поліція прагне провести досудове розслідування у прискореному порядку і вже завершує передбачені Кримінальним кодексом процедури, щоб передати справу до прокуратури, яка має передати її до суду, повідомив тому ж агентству речник празької поліції Томаш Гулан.

За його словами, в рамках розслідування слідчі приділяють належну увагу фальшивому журналістському посвідченню, завдяки якому 27-річна порушниця дісталася на місце події. За його словами, слідчі звернулися до редакції, згаданої в посвідченні, і отримали підтвердження, що вона там не працює.

Нагадаємо, активістка Femen Анжеліна Діаш, яка влаштувала акцію на виборчій дільниці у Чехії, надала підроблене посвідчення журналіста «Української правди».

Як повідомляв «Детектор медіа», 21 липня 2017 року урочисту зустріч президента України та президента Білорусі намагалася зірвати жінка, яка оголила свої груди в будівлі адміністрації і крикнула: «Живе Білорусь!». Її одразу схопили охоронці та вивели з зали урочистих подій Адміністрації президента.

Згодом ПрАТ «Картель» заявило, що 21 липня, під час прес-конференції президентів України і Білорусі в Адміністрації президента України стався інцидент з використанням фальшивого посвідчення видавництва «Картель».

22 липня суд обрав запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання, зі здачею закордонного паспорта звинуваченій в хуліганстві активістці Femen Анжеліни Діаш де Кінташ, що потрапила 21 липня на прес-конференцію в Адміністрацію президента України за фальшивим посвідченням журналіста. Через простест проти візиту в Україну президента Білорусі Олександра Лукашенка  їй було оголошено підозру.

Згодом під час відбіркового матчу Чемпіонату світу з футболу між збірними України та Туреччини на поле перед арбітрами матчу вибігла активістка Femen Анжеліна Діаш. На оголених грудях активістки був нанесений напис англійською мовою «Ердоган вбивця». Пряму телетрансляцію матчу з Харкова, яка велася в тому числі і на Туреччину, відразу переключили на інший об'єкт. Анжеліну Діаш затримали правоохоронці.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY