detector.media
13.01.2018 16:08
США зарахували «ВКонтакте» і RuTracker до переліку найбільших у світі піратських ресурсів
США зарахували «ВКонтакте» і RuTracker до переліку найбільших у світі піратських ресурсів
Міністерство торгівлі США знову внесло російську соціальну мережу «ВКонтакте» (належить Mail.ru Group) до реєстру піратських ресурсів, випливає з документа, опублікованому на сайті відомства.

Про це повідомляє «Інтерфакс-Україна».

У документі зібрані найбільші світові ресурси, які, на думку американської сторони, порушують права інтелектуальної власності. При цьому «ВКонтакте» в списку не в перший раз. Серед інших російських проектів, включених в список, - торрент-трекер Rutracker.org і Rapidgator.net, онлайн-кінотеатр kinogo.cc, а також ще низка сайтів.

Автори документа вказують, що соціальні мережі можуть слугувати унікальною платформою для забезпечення взаємодії як культурної, так і комерційної. «Більшість успішних соцмереж роблять це так, щоб не сприяти порушенню авторських прав. Доповіді «ВКонтакте» про те, що компанія робить кроки в боротьбі з піратством, вселяють надію», - наголошується в документі.

У 2016 році Mail.ru Group (зокрема, «ВКонтакте») підписала партнерські договори з трьома міжнародними правовласниками музичної продукції: Universal Music Group, Warner Music Group і Sony Music Entertainment для отримання доступу до ліцензійного музичного та відео-контенту. Mail.ru тоді відзначала, що підписання угод з мейджорами дозволили соцмережі «ВКонтакте» врегулювати судові суперечки з правовласниками.

Незважаючи на ці позитивні сигнали, «ВКонтакте» продовжує залишатися ресурсом, що порушує авторські права інших правовласників, з якими у компанії немає контрактів, йдеться в доповіді відомства США.

Згадка в цьому списку не тягне за собою ніяких санкцій і служить лише нагадуванням про існування проблеми інтелектуального піратства.

Усього до списку увійшли 25 сайтів різних країн світу, які на думку американської сторони порушують авторські права. Зокрема, до нього увійшов сайт найбільшого китайського інтернет-магазину taobao.com, який належить Alibaba Group.

Нагадаємо, у грудні 2017 року користувачі російської соціальної мережі «ВКонтакте» звернули увагу, що в ній стали з'являтися схвальні повідомлення на адресу президента Росії Володимира Путіна, відправлені з акаунтів, які, судячи з їх змістом, належать уже померлим людям.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY