detector.media
12.01.2018 14:45
Блогери «Ні корупції!» можуть поскаржитися омбудсмену на ДУС через доступ
Блогери «Ні корупції!» можуть поскаржитися омбудсмену на ДУС через доступ
Державне управління справами (ДУС) не повідомило редакції «Ні корупції!» (проект Інституту масової інформації), скільки коштів із державного бюджету України торік пішло на утримання кожної державної резиденції, що перебувають в управлінні ДУС

Про це йдеться на сайті «Ні корупції!».

У відповіді на запит представники ДУС зазначили, що в їхньому управлінні перебувають 12 державних резиденцій (7 –  у місті Києві та 5 – на території анексованого Росією Криму).

Також у ДУС зазначили, що «утримання державних резиденцій, які перебувають в управлінні Державного управління справами, здійснюється за рахунок передбачених законом про Державний бюджет України на відповідний рік бюджетних призначень за бюджетними програмами Державного управління справами. Державні резиденції, розташовані на тимчасово окупованій території Автономної Республіки Крим, що перебувають в управлінні Державного управління справами та обліковуються на балансі Головного управління санаторно-курортних закладів в Автономній Республіці Крим, з 2014 року не фінансуються».

При цьому, як повідомляє видання, у ДУС відмовились назвати суми коштів, що пішли з державного бюджету на кожну із зазначених резиденцій.

«Утримання державних резиденцій, які перебувають на балансі Управління адміністративними будинками Державного управління справами, здійснюється за рахунок і в межах бюджетних асигнувань, передбачених у державному бюджеті за бюджетною програмою «Обслуговування та організаційне, інформаційно-аналітичне, матеріально-технічне забезпечення діяльності Президента України та Адміністрації Президента України» (КПКВК 0301010) на утримання всіх адміністративних і господарських об’єктів цього Управління. Витрати на кожну з таких державних резиденцій окремо не обліковуються», - йдеться у відповіді ДУС.

Крім того, «Ні корупції!» зазначає, що «у ДУС обійшли питання про власний заробіток державних резиденцій за рахунок проведення екскурсій на інших заходів».

Редакція повідомляє, що має підстави направити скаргу Уповноваженому ВР з прав людини щодо ненадання відповіді на запит про доступ до публічної інформації відповідним розпорядником.

Також зазначено, що у 2016 році це саме Державне управління справами надавало цифри "Ні корупції!" стосовно бюджетних витрат на утримання резиденцій, а також про суми власного заробітку резиденцій.

Нагадаємо, за даними дослідження ІМІ, у 2017 році на неокупованій території України зафіксовано 276 випадки порушень свободи слова.

Виконавча директорка Інституту масової інформації (ІМІ) Оксана Романюкповідомила, що кількість відмов на запити у наданні публічної інформації зросла у 2017 році року вдвічі.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY