detector.media
12.01.2018 11:17
У Києві відкриють меморіальну дошку оператору Reuters Тарасу Процюку, який загинув на війні в Іраку 15 років тому
У Києві відкриють меморіальну дошку оператору Reuters Тарасу Процюку, який загинув на війні в Іраку 15 років тому
16 січня на будівлі інформаційного агентства «Укрінформ» відбудеться відкриття меморіальної дошки телеоператору Reuters Тарасу Процюку, який загинув на війні в Іраку у 2003 році під час виконання професійних обов’язків. Цього року телеоператору виповнилося би 50 років

Про це повідомив журналіст Reuters Сергій Каразій на сторінці події у Facebook.

«Друзі, колеги журналісти, всі хто знав Тараса, і хто не знав особисто, але чув про нього,16 січня о 16:00, в 50-й День народження Тараса буде відкрита меморіальна дошка, встановлена на його честь на будівлі «Укрінформу» в Києві, саме там де знаходилось бюро Reuters в той час коли Тарас базувався і працював у Києві. Перед відкриттям його друзі скажуть кілька слів про Тараса, згадають якісь історії про нього, також буде можливість подивитись короткий фільм про Тараса, зроблений колись Ольгою Герасим'юк і колегами з "1+1"», – написав пан Каразій.

Нагадаємо, 8 квітня 2003 року американські танкісти в Іраку обстріляли готель «Палестина» в Багдаді, що був базою для більшості журналістів. Тоді загинули іспанець Хосе Коусо, телеоператор каналу «Телесінко», й українець Тарас Процюк, телеоператор агентства Reuters, і були тяжко поранені ще троє працівників Reuters.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY