detector.media
11.01.2018 18:25
Працівники видання «Експрес» продовжують акції протесту через конфлікт з «Укрпоштою»
Працівники видання «Експрес» продовжують акції протесту через конфлікт з «Укрпоштою»
Сьогодні, 11 січня, працівники львівської газети «Експрес» привезли під стіни будівлі Львівської облдержадміністрації тисячі примірників газети, які не потрапили до передплатників.

Про це повідомляє «Радіо Свобода».

У виданні «Експрес» заявляють, що львівська філія «Укрпошти» відмовилася прийняти тираж газети і доставити його до передплатників.

«З боку газети «Експрес» немає жодних перешкод для того, щоб співпраця з поштою продовжилась…Запропонували нам підписати новий договір і ми узгодили всі деталі, прийшли на підписання, а керівник від «Укрпошти» заявив у стінах обладміністрації, що йому заборонили цей договір підписувати, цей типовий договір і з узгодженими змінами. Ми далі готові його підписати. Пошта створює все нові перешкоди», – пояснює голова редакційної ради Ігор Починок.

Акція протесту проходила під назвою «Запитання до Петра Порошенка». Її учасники тримаги транспаранти з обіцянкою президента гарантувати свободу слова і скандували «брехня».

За словами Ігоря Починка, 10 січня пошта відмовилась приймати черговий номер газети, тому колектив видання вийшов на протест.

У свою чергу, 10 січня «Укрпошта» заявила про готовність «підписати стандартний договір із продажу (передплати) й доставки періодичних друкованих видань, без дискримінаційних положень стосовно національного оператора поштового зв’язку».

«Укрпошта» стверджує, що у зв’язку з відсутністю договору про розповсюдження періодичних видань за передплатою у 2018 році з видавництвом «Експрес медіа сХаб», зібрані кошти відправили передплатникам, а без договору у січні-лютому газети не розповсюджуватимуться.

Можливість поновити розповсюдження видання «Експрес» отримає винятково за умови підписання стандартного договору не пізніше 19 січня 2018 року, наголошують в «Укрпошті».

Проте працівники видання «Експрес» заявляють про маніпуляції і політичний тиск на газету.

«На сайт «Укрпошти» з’явився зразок типового договору, який начебто підписали 1700 видавців. Ми звірили текст, який нам був наданий, із оприлюдненим текстом… там немає жодного спільного речення. Пошта маніпулює і це рішення не самостійне керівництва «Укрпошти», а йде політичний тиск на газету», – вважає Починок.

Працівники видання обіцяють продовжувати свої акції і всі газети, які не доставлятиме «Укрпошта» передплатникам, привозити до будівлі ОДА.

Як повідомляв «Детектор медіа», наприкінці 2017 року журналісти «Експресу» заявили, що ДП «Укрпошта» всупереч чинному договору блокує розповсюдження газети. В «Укрпошті» пояснюють, що газета не сплатила в повному обсязі за послуги.

4 січня працівники газети «Експрес» провели акцію протесту «Червона картка для Гройсмана». 

Генеральний директор ПАТ «Укрпошта» Ігор Смілянський заявив, що підприємство веде з видавцем газети «Експрес» господарський спір через виявлення фактів порушення ТзОВ «Експрес медіа сХаб» умов договору розповсюдження періодичних видань. «Укрпошта» через суд вимагатиме компенсації завданих їй у 2015-2017 роках збитків.

9 січня стало відомо, що Господарський суд Львівської області заборонив «Укрпошті» повертати кошти передплатникам газети «Експрес» та десятка інших видань холдингу.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY