detector.media
11.01.2018 18:02
Російська «Медиалогия» знову включила «Крим.Реалії» до рейтингу найбільш цитованих медіаресурсів Криму
Російська «Медиалогия» знову включила «Крим.Реалії» до рейтингу найбільш цитованих медіаресурсів Криму
Російська інформаційно-аналітична система «Медиалогия» опублікувала рейтинг медіаресурсів анексованого Криму за ІІІ квартал 2017 року, згідно з яким сайт «Крим.Реалії» увійшов у трійку лідерів серед ЗМІ за цитуванням.

Про це повідомляє видання «Крим.Реалії».

За даними «Медиалогии», найбільш цитованим кримським виданням є підконтрольне російській владі Криму інформагентство «Крыминформ» (індекс цитовання – 553,65). На другому місці інформагентство «РИА Крым» (індекс цитування – 136,94), на третьому – «Крим.Реалії» (індекс цитування – 85,06).

Як повідомляється, рейтинг побудований на основі бази ЗМІ системи «Медиалогия», що включає близько 43 000 найбільш впливових джерел: ТБ, радіо, газети, журнали, інформаційні агентства, Інтернет-ЗМІ. При підрахунку рейтингів не враховувалися новинні агрегатори.

У 2016 році сайт «Крим.Реалії» виключили з рейтингу «Медиалогии». У 2015 році «Крим.Реалії» перебували на другому місці за цитуванням з індексом 315,94. У 2014 році сайт «Крим.Реалії» посідав третє місце у цьому рейтингу.

«Медиалогия» – російський розробник автоматичної системи моніторингу та аналізу ЗМІ в режимі реального часу. Компанія була створена в 2003 році. Система складається з бази даних ЗМІ та автоматизованого аналітичного модуля, що дозволяє проводити самостійний пошук і аналіз за кількісними та якісними характеристиками за будь-який заданий період.

«Крим.Реалії» – кримський проект української служби «Радіо Свобода» – стартував у березні 2014 року під час анексії Росією Кримського півострова. «Крим.Реалії» є частиною некомерційної інформаційної служби Radio Free Europe/Radio Liberty, що ставить своїм завданням поширення цінностей демократії та громадянського суспільства, звертаючись до аудиторії тих країн і регіонів, в яких свобода преси або заборонена, або обмежена владою, або поки не стала нормою життя суспільства.

Нагадаємо, у листопаді 2017 року Міністерство юстиції Росії направило проекту «Радіо Свобода» «Крим.Реалії» попередження про можливі обмеження в роботі. У листі зазначено, що «в діяльності Крим.Реалії є ознаки виконання функцій «іноземного агента».

Державна дума Росії 15 листопада 2017 року проголосувала за внесення до законодавства поправок, що дозволяють зараховувати зарубіжні ЗМІ до так званих «іноземних агентів». Депутати підтримали законопроект одностайно.

Напередодні Міністерство юстиції Росії надіслало російській редакції «Радіо Свобода» і телеканалу «Настоящее время» попередження про можливі обмеження в роботі.

У жовтні Міністерство юстиції Росії надіслало листа до редакції проекту Радiо Свобода «Крим.Реалії», в якому зазначалося, що діяльність видання, яка нібито потрапляє під ознаки російського закону про обмеження для організацій-іноземних агентів, може «зазнати обмежень».

Попередження про можливе запровадження обмежень також отримали інші проекти медіакорпорації «Радіо Вільна Європа» – «Радіо Свобод»а, в тому числі проект Крим.Реалії та спеціальний спільний проект Радіо Свобода та «Голосу Америки», телеканал «Настоящее время».

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY