detector.media
Юлія Шестакова
«Детектор медіа»
11.01.2018 16:46
Російського журналіста Пакшина не пустили до України – він полетів закордон
Російського журналіста Пакшина не пустили до України – він полетів закордон
Російський кореспондент медіахолдингу ВГТРК Олег Пакшин, якому представники Державної прикордонної служби відмовили у в'їзді, вилетів закордон

Про заборону в’їзду повідомила «Українська правда» з посиланням на російське ЗМІ та Instagram журналіста Пакшина.

Цю інформацію «Детектору медіа» підтвердив начальник відділу з питань взаємодії зі ЗМІ Державної прикордонної служби України Андрій Демченко.

«Можу підтвердити, що такий громадянин намагався в’їхати в Україну. Під час прикордонного контролю він не зміг повністю підтвердити мети своєї подорожі в Україну. Зокрема він плутався в деяких своїх відповідях, або змінював їх. Тому йому було відмовлено у в’їзді в Україні. На що йому було відповідно надано рішення про відмову, де було зазначено, чому саме йому було відмовлено у в’їзді в Україну», – сказав він.

За словами пана Демченка, журналіст Пакшин, який прилетів до Києва зі Стамбула, вже покинув Україну: «На даний момент він вже вилетів за межі території України».

Представник Держприкордонслужби не повідомив, куди саме вилетів журналіст, але зазначив, що це не Росія, і не Стамбул.

Нагадаємо, у квітні СБУ заборонила в'їзд до України секретарю Спілки журналістів Росії (СЖР) Ашоту Джазояну за порушення українського законодавства при візитах в окупований Крим.

22 травня українські прикордонники видворили за межі України Ігоря Шувалова, заступника директора з розвитку компанії «Національні інформаційні системи» (НІС), яка виробляє для телеканалу «Інтер» інформаційно-аналітичні програми.

15 серпня, з території України на три роки видворено російську журналістку телеканалу «Россия 1» Тамару Нерсесьян, яка зняла сюжет про всеукраїнський фестиваль «Бандерштат».

У вересні журналістку російського «Первого канала» Анну Курбатову 30 серпня примусово вислали з України із забороною в’їзду на три роки. 

Як повідомляв «Детектор медіа», в четвер, 5 жовтня, Служба безпеки України депортувала до Росії журналіста російського телеканалу НТВ В'ячеслава Немишева, затриманого 4 жовтня у Києві.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY