detector.media
Мар'яна Закусило
«Детектор медіа»
11.01.2018 13:24
Нацрада перевірить «Інтер» і СТБ через показ «Іронії долі» та інших радянських фільмів
Нацрада перевірить «Інтер» і СТБ через показ «Іронії долі» та інших радянських фільмів
11 січня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення призначила позапланові перевірки телеканалів «Інтер» і СТБ через показ радянських фільмів за участі акторів, які внесені в Перелік осіб, що створюють загрозу національній безпеці України.

Перевірка телеканалу «Інтер» призначена за зверненням громадянина Ковбика і Служби безпеки України через трансляцію двох фільмів за участі Олега Табакова і Валентини Тализіної – «Москва сльозам не вірить» та «Іронія долі, або З легкою парою!».

Перевірка СТБ призначена за зверненням громадян Ковбика, Корнєєва і Служби безпеки України через трансляцію художніх фільмів за участі Наталії Варлей, Валентини Тализіної, Олега Табакова та Олександра Михайлова – «Кавказька полонянка, або Нові пригоди Шурика», «Іронія долі, або З легкою парою!», «Москва сльозам не вірить», «Любов і голуби».

Представник телеканалу СТБ Геннадій Кизима закликав Нацраду зачекати з перевіркою та запросити на засідання фахівців каналу, які зможуть пояснити аргументацію мовника. «Канал не міг піти на неправильні дії, що суперечать закону, просто так. Ці дії були на підставі закону. В закон про кінематографію торік було прийнято поправки, які говорять, що якщо це фільм до 1991 року виробництва, то в ньому можуть бути особи з “чорного списку», – пояснив пан Кизима.

Члени Нацради сказали, що свої аргументи представники каналів зможуть надати під час перевірок.

Водночас Нацраді відомо про колізію в законодавстві, адже регулятор закликав парламент негайно уточнити норми закону. «Нема чіткого розуміння, як реагувати на трансляцію радянського фільму, який був створений до 1991 року, за участі особи, що внесена до Переліку осіб, які створюють загрозу національній безпеці, і прокатне посвідчення на цей кінематографічний твір не скасоване», – пояснив проблему регулятор у своєму зверненні до Верховної Ради.

Нагадаємо, перед Новим роком активісти спільноти «Бойкот російського кіно» у Facebook обурювалися планами телеканалів «Інтер» і СТБ показувати 31 грудня радянський фільм «Іронія долі, або З легкою парою!», а також інші радянські фільми за участі акторів з «чорного списку» Мінкульту.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY