detector.media
10.01.2018 17:03
«Інтер» покаже документальний проект про хірурга Олександра Шалімова
«Інтер» покаже документальний проект про хірурга Олександра Шалімова
У суботу, 20 січня, о 9.15 на «Інтері» відбудеться прем'єра документального проекту власного виробництва «Шалімов. Сто років як один день». Проект присвячений пам'яті видатного хірурга Олександра Шалімова, якому 20 січня виповнилося б 100 років.

Про це йдеться в анонсах телеканалу.

Олександр Шалімов запровадив нові методи операцій при захворюваннях органів травлення, серця, судин, онкологічних захворюваннях: першим став оперувати на підшлунковій залозі, провів першу вдалу пересадку підшлункової хворому на діабет. Першу в Україні операцію з пересадки серця підготував теж саме він. На рахунку Олександра Шалімова - понад 40 тисяч операцій, 830 наукових робіт і 112 винаходів. Лікар виховав цілу плеяду учнів-хірургів.

Команда проекту відновила режим дня Олександра Шалімова, який день у день кілька десятиліть жив і працював в одному й тому ж графіку. У фільмі використані спогади його сина Віктора, а також його учнів і колег, співробітників Національного інституту хірургії і трансплантології ім. О. О. Шалімова, а також кадри архівного відео - уривки одного з найбільш докладних інтерв'ю хірурга. Журналісти розшукали й пацієнтів Олександра Шалімова.

Нагадаємо, 6 січня телеканал «Інтер» показав прем'єру документального проекту власного виробництва - «Від Різдва до Водохреща». У стрічці відтворено «земний шлях Ісуса Христа» від Різдва і до Водохреща в Йордані.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY