detector.media
09.01.2018 17:20
Господарський суд заборонив «Укрпошті» повертати передплатникам газети «Експрес» гроші (ДОПОВНЕНО)
Господарський суд заборонив «Укрпошті» повертати передплатникам газети «Експрес» гроші (ДОПОВНЕНО)
Суд задовільнив позов «Експресу», але не в тій частині, де ТОВ «Експрес медіа сХаб» просило зобов’язати Львівську дирекцію ПАТ «Укрпошта» повідомити тиражі видань за передплатою на січень 2018 року

Господарський суд Львівської області заборонив «Укрпошті» повертати кошти передплатникам газети «Експрес» та десятка інших видань холдингу.

Про це повідомляє Експрес-онлайн.

«У позові ми просили суд заборонити вчиняти «Укрпошті» будь-які дії, пов’язані з поверненням коштів передплатникам газет «Експрес», «Моя сповідь», «Добрий лікар», «Порадник господаря», «Історія плюс», «Зайчик», – цитує видання коментар юриста газети Олексія Малярчука. – Відтак господарський суд задовільнив позовну заяву й заборонив «Укрпошті» повертати передплатникам кошти за передплачені на 2018 рік видання… Ми будемо діяти відповідно до чинного договору на розповсюдження газет за передплатою – до виконання «Укрпоштою» усіх зобов'язань перед людьми. Ми продовжимо виготовляти тиражі усіх газет на виконання чинного договору».

У вівторок, 9 січня, працівники газети «Експрес» оприлюднили цифру загального боргу «Укрпошти» перед компанією-видавцем газети «Експрес».

«Договір був укладений між «Укрпоштою» та компанією-видавцем газети «Експрес», і він залишається чинним – до виконання сторонами своїх зобов'язань, – пояснює Олексій Малярчук. – За цим договором «Укрпошта» повинна прозвітувати та розрахуватись за прийняту передплату на 2018-ий рік. Станом на 4 січня  борг «Укрпошти» перед газетою перевищив 70 мільйонів гривень. Ця сума включає прямі зобов'язання, а також різні штрафи за порушення умов договору, збитки і т.д

«Детектор медіа» попросив колег із «Експресу» розкласти суму на складові, тобто зазначити, скільки становлять прямі зобов’язання, а скільки – штрафи тощо. 

«В ухвалі господарського суду від 4.01.2018 зазначена сума прямих зобов'язань,
яку ми зазначили у своїй позовній заяві - 54 795 522 гривень, - відповіли в редакції «Експресу». - Усе інше - штрафи та збитки».

Водночас, як витікає з тексту судової ухвали, Господарський суд не задовільнив позов газетярів у тій частині, де ТОВ «Експрес медіа сХаб» просив зобов’язати Львівську дирекцію ПАТ «Укрпошта» повідомити тиражі видань за передплатою на січень 2018 року.  

«У найближчі дні на «Укрпошту» буде доставлено понад 600 тисяч газет, які люди передплатили по всій країні. Зокрема, завтра, у середу, ми привеземо на Укрпошту новий, другий номер газети «Експрес» - майже 180 тисяч примірників - для доставки передплатникам. У разі, якщо завтра безглузда блокада продовжиться, журналісти газети «Експрес» будуть змушені відновити акції протесту, вони стануть більш активними», - заявили також у редакції.

Як повідомляв «Детектор медіа», журналісти «Експресу» заявили, що ДП «Укрпошта», всупереч чинному договору, блокує розповсюдження газети, в «Укрпошті» пояснюють, що газета не сплатила в повному обсязі за послуги.

4 січня працівники газети «Експрес» провели акцію протесту «Червона картка для Гройсмана». 

Генеральний директор ПАТ «Укрпошта» Ігор Смілянський заявив, що підприємство веде з видавцем газети «Експрес» господарський спір через виявлення фактів порушення ТзОВ «Експрес медіа сХаб» умов договору розповсюдження періодичних видань. «Укрпошта» через суд вимагатиме компенсації завданих їй у 2015-2017 роках збитків.

Фото: «Експрес» 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY