detector.media
09.01.2018 13:59
Активісти вимагають від «Русского радио – Україна» припинити ротацію пісень низки російських артистів
Активісти вимагають від «Русского радио – Україна» припинити ротацію пісень низки російських артистів
Активісти товариства «Просвіта» ім. Т.Шевченка та всеукраїнської мережі «Вільні люди» вимагають від радіомережі «Русское радио – Україна», що входить до радіогрупи «ТАВР-Медіа», припинити ротацію пісень низки російських артистів, які підтримують анексію Криму, виступають у Криму та ОРДЛО або присвячують пісні бойовикам.

Відповідний відкритий лист до керівництва радіогрупи «ТАВР-Медіа» активісти поширили в соцмережах напередодні Нового року. Цей лист 28 грудня було передано в офіс радіокомпанії «ТАВР Медіа».

Автори листа вимагають припинити ротацію пісень таких виконавців і гуртів: Юлия Савичева, Владимир Пресняков, Филипп Киркоров, Алексей Воробьев, Алена Высоцкая, Дима Билан, Александр Иванов, Леонид Агутин, Татьяна Овсиенко, Ираклий Пирцхалава, Полина Гагарина, Сергей Лазарев, Елена Корикова, Алексей Кортнев, Ева Польна, Стас Михайлов, Митя Фомин, Катя Лель, Кристина Орбакайте, Владимир Кузьмин, Авраам Руссо, Слава, Бьянка, Лолита, Зара, Наргиз, Temnikova, Данко, «Непара», «Смысловые галлюцинации», «Руки вверх», «Дискотека авария», «Стрелки», «Пицца», «Иванушки International», A’Studio, «Город-312», Iowa, Hi-Fi, «Чай вдвоем», Burito, «Градусы», «Фабрика».

Пісні цих виконавців активісти зафіксували в ефірі «Русского радио – Україна» у грудні. За їхніми даними, ці артисти підтримують анексію Криму, виступають у Криму та ОРДЛО або присвячують пісні бойовикам.

«Вважаємо, що публічна трансляція пісень цих артистів на четвертому році анексії Криму і війни на Донбасі є знущанням над українцями та згодою радіостанції з позицією і діями цих співаків стосовно Української держави», – йдеться у відкритому листі.

«Детектор медіа» звернувся по коментар до радіогрупи «ТАВР-Медіа» з приводу вимог активістів. У групі повідомили, що плей-листи всіх радіостанцій групи складені у відповідності до законодавчих документів стосовно нацбезпеки та подякували активістам, які звертають увагу на різні аспекти ефіру.

«Радіостанції групи "ТАВР-Медіа" працюють на території України, і, безумовно дотримуються українського законодавства. Ми постійно стараємось відслідковувати зміни, які вносяться до законодавчих документів стосовно національної безпеки України. Тож плей-листи усіх радіостанцій, що входять до групи "ТАВР-Медіа", складені таким чином, аби бути у відповідності до цих документів. Ми також дуже цінуємо увагу наших слухачів, серед яких багато і громадських діячів та активістів. І коли нам допомагають звернути увагу на ті, чи інші аспекти ефіру, це добре і ми з увагою до цього ставимось», – повідомили в «ТАВР-Медіа».

Нагадаємо, що закон забороняє телерадіокомпаніям транслювати аудіовізуальні твори, учасниками яких є особи, внесені до Переліку осіб, які створюють загрозу національній безпеці. Станом на 9 січня цей Перелік, оприлюднений Міністерством культури, налічує 114 російських артистів і діячів культури.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY