detector.media
08.01.2018 12:52
Редакторка ВВС звільнилася через «секретну та незаконну культуру оплати праці»
Редакторка ВВС звільнилася через «секретну та незаконну культуру оплати праці»
Редакторка китайського бюро телерадіомовної компанії ВВС Керрі Грейсі пішла з посади, пояснивши своє рішення різницею в оплаті праці чоловіків і жінок у корпорації

Про це повідомляє Громадське радіо з посиланням на ВВС.

У своєму відкритому листі Грейсі звинувачує ВВС у тому, що компанія має «секретну та незаконну культуру оплати праці». За її словами, вона пішла з посади редакторки бюро, але залишиться у корпорації як кореспондентка, сподіваючись на справедливу заробітну платню.

Керрі Грейсі заявила, що корпорація ВВС зіштовхнулася з «кризою довіри» після того, як було виявлено, що дві третини зірок, які отримували понад 150 000 фунтів стерлінгів, були чоловіками.

Вона закликала міжнародних редакторів корпорації платити однаково всім співробітникам і співробітницям. «Я просто хочу, щоб BBC дотримувалася закону і цінувала чоловіків і жінок однаково», — наголосила пані Грейсі.

У відповідь речниця BBC заявила, що «справедливість в оплаті є життєво важливою», і що в корпорації «немає системної дискримінації щодо жінок».

Видання нагадує, що у Німеччині 6 січня набрав чинності закон, який зобов’язує компанії подолати гендерний розрив у оплаті праці й однаково оплачувати роботу чоловіків і жінок. Німецькі жінки заробляють на 22% менше, ніж чоловіки.

Фото: hromadskeradio.org

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY