detector.media
Юлія Шестакова
«Детектор медіа»
05.01.2018 11:40
«Експрес» заборгувала за доставку газет 10 млн грн – «Укрпошта» (ДОПОВНЕНО)
«Експрес» заборгувала за доставку газет 10 млн грн – «Укрпошта» (ДОПОВНЕНО)
Директор з комунікацій та взаємодії з органами державної влади «Укрпошти» Михайло Василенко повідомив, що газета «Експрес» (ТзОВ «Експрес Медіа сХаб») заборгувала держпідприємству за доставку 10 млн грн. У газеті відкидають звинувачення «Укрпошти»

Про це він повідомив у Facebook.

«Видавництво вже давно вкладає в свою газету додаткові шпальти і не хоче за їх доставку платити "Укрпошті". В цілому таким чином вони не доплатили вже більше 10 млн грн. І вважають, що можна економити на листоношах. Проте ні, якщо раніше хтось на це закривав очі, то тепер отримувати собі переваги за рахунок "Укрпошти" не вийде. Ми цінуємо кожну копійку, яка повинна піти або на новий транспорт і техніку, або на підвищення зарплат поштовикам», – написав він.

Крім того, пан Василенко нагадав, що газета відмовляється підписувати типовий договір про надання послуг: «А ми як ПАТ, який належить державі, не маємо право надавати послуги без договору – це витрачання державних коштів. Майже 2 місяці перемовин – і ми бачимо, що у них є лише політична мета».

На прохання «Детектора медіа» прокоментувати повідомлення «Укрпошти» щодо боргу, «Експрес» відповів посиланням на новину видання від 29 грудня. У ній, зокрема, директор Андрій Вей називає повідомлення «Укрпошти» про заборгованість «дурницею»:

«Щомісяця ми підписуємо акти звірок з "Укрпоштою", на останньому такому документі є підпис відповідального працівника "Укрпошти" і печатка – документ засвідчував величезний борг "Укрпошти" перед газетою. Повністю недостовірним є і твердження "Укрпошти" про несплату газетою платежу за внесення видань у передплатний Каталог-2018. Є платіжний документ, проведений банком, з відповідними відмітками. Не можна вже аж так відверто називати біле чорним, це ж очевидні речі».

Нагадаємо, журналісти «Експресу» заявили, що ДП «Укрпошта», всупереч чинному договору, блокує розповсюдження газети, в «Укрпошті» пояснюють, що газета не сплатила в повному обсязі за послуги.

Як повідомляв «Детектор медіа», 4 січня, працівники газети «Експрес» провели акцію протесту «Червона картка для Гройсмана». 

Генеральний директор ПАТ «Укрпошта» Ігор Смілянський заявив, що підприємство веде з видавцем газети «Експрес» господарський спір через виявлення фактів порушення ТзОВ «Експрес медіа сХаб» умов договору розповсюдження періодичних видань. «Укрпошта» через суд вимагатиме компенсації завданих їй у 2015-2017 роках збитків.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY