detector.media
04.01.2018 13:35
Конфлікт з «Експресом» не пов'язаний із політичним тиском – гендиректор «Укрпошти»
Конфлікт з «Експресом» не пов'язаний із політичним тиском – гендиректор «Укрпошти»
Генеральний директор ПАТ «Укрпошта» Ігор Смілянський заявив, що підприємство веде з видавцем газети «Експрес» господарський спір через виявлення фактів порушення ТзОВ «Експрес медіа сХаб» умов договору розповсюдження періодичних видань. «Укрпошта» через суд вимагатиме компенсації завданих їй у 2015-2017 роках збитків

«ПАТ «Укрпошта» має спір господарчого характеру з видавництвом ТзОВ «Експрес медіа сХаб», яке є видавцем ряду періодичних видань, у тому числі газети «Експрес»», - йдеться в офіційній заяві стосовно ситуації навколо «Експресу».

«Зазначене видавництво протягом тривалого часу дозволяло собі непартнерські дії стосовно Укрпошти, вкладаючи у періодичні видання незадекларовані шпальти, тим самим збільшуючи фізичне навантаження на листонош і свідомо завдаючи збитки ПАТ «Укрпошта». Найближчим часом Укрпошта подать позови в суд на компенсацію збитків у 2015-2017 роках з боку «Експрес Медіа сХаб.

З вересня 2017 року Львівська дирекція Укрпошти неодноразово зверталася до ТзОВ «Експрес Медіа сХаб» з пропозицією укласти необхідний Договір-доручення на розповсюдження періодичних видань за передплатою у 2018 р. Однак безвідповідальна позиція керівництва «Експрес медіа сХаб» призвела до того, що договір на 2018 рік не підписаний, що не дає можливості розповсюджувати видання», - зазначається також в заяві.

ПАТ «Укрпошта» зробила все можливе, щоб попередити про ситуацію, що склалася, клієнтів та повернути кошти за передплату, наголошує керівник підприємства.

Усі звинувачення у «заполітизованості» «Укрпошти» або використанні її як інструменту політичного тиску пан Смілянський назвав маніпулятивними та безпідставними, «оскільки конфлікт носить господарський характер, а газету «Експрес» підприємство продовжує безперешкодно поширювати вроздріб, згідно з чинним договором. Станом на 04.01.2018, Укрпошта, згідно з угодою та за графіком здійснює поставку у регіональні філії понад 104 тис. од. газети «Експрес».

Згідно з чинним законодавством, втручання органів влади у діяльність ПАТ «Укрпошта» є незаконним, нагадується в заяві.

«Оскільки Укрпошта є національним оператором поштового зв’язку і докладає максимум зусиль для забезпечення споживачів якісними послугами, компанія готова підписати з ТзОВ «Експрес Медіа сХаб» необхідний договір за умови компенсації нанесених раніше збитків», - резюмується в зверненні.

Як повідомляв «Детектор медіа», сьогодні, 4 січня, працівники газети «Експрес» розпочали акцію протесту «Червона картка для Гройсмана». Під стінами львівської ОДА розвантажують і складають штабелями свіжі номери газета, які «Укрпошта», всупереч, як стверджують у редакції, чинному договору відмовилась прийняти для розповсюдження передплатникам.

До приміщення Львівської ОДА прибувають автомобілі зі свіжим випуском газети, який відмовилась розповсюдити «Укрпошта». Газети викладаються на палети.

Організатори акції стверджують, що «Укрпошта» «без пояснення причин раптом відмовилася виконувати свої обов'язки» з розповсюдження газети «Експрес», і обіцяють щотижня безоплатно доставляти газету і залишати її під будинком представника Президента.

Фото: Mind.ua

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY