detector.media
03.01.2018 11:16
Фейгін просить надсилати Роману Сущенку вітання з Різдвом
Фейгін просить надсилати Роману Сущенку вітання з Різдвом
Адвокат Марк Фейгін просить надсилати вітання з Різдвом українському журналісту Роману Сущенку, який знаходиться у московському СІЗО Лефортово

Про це він написав у Facebook.

«Привітайте українського журналіста Романа Сущенко в московській в'язниці з прийдешнім Різдвом. Напишіть йому: 111116, Москва, Лефортовський вал, будинок 5, ФКУ СІЗО N2 ФСВП Росії Сущенко Р.В.», – написав адвокат журналіста.

 

Нагадаємо, власного кореспондента інформаційного агентства «Укрінформ» у Франції Романа Сущенка затримали 30 вересня 2016 року у Москві, куди він прибув з приватним візитом. Увечері 2 жовтня російські ЗМІ повідомили, що Сущенка тримають у СІЗО «Лефортово» і звинувачують у «шпигунстві». Покарання за ст. 276 КК РФ («Шпигунство») передбачає до 20 років позбавлення волі. 

7 листопада Московський міський суд продовжив арешт українському журналісту Роману Сущенку ще на два місяці – до 30 січня 2018 року. Крім того, адвокат журналіста Марк Фейгін повідомив на своїй сторінці у Facebook, що його збираються позбавити адвокатського статусу, щоб справа його підзахисного пішла за схемою українського журналіста Павла Шаройка, якого тримають у Білорусі.

У листопаді Роман Сущенко, який був арештований у Москві більше року тому за сфабрикованим звинуваченням, заявив, що у російській в’язниці «Лефортово» на нього здійснюється психологічний тиск.

У грудні Журі російської премії імені Андрія Сахарова «За журналістику як вчинок» нагородило незаконно заарештованого у Москві українського журналіста Романа Сущенка орденом «За мужність».

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY