detector.media
03.01.2018 09:40
Засновнику YouControl Сергію Мільману обрано заставу у розмірі 51 тис грн
Засновнику YouControl Сергію Мільману обрано заставу у розмірі 51 тис грн
2 січня Шевченківський районний суд Києва частково задовольнив клопотання слідчого Служби безпеки України (СБУ) та обрав заставу у розмірі 51 тис грн для засновника та директора аналітичного онлайн-сервісу YouControl Сергія Мільмана

Про це йдеться в ухвалі суду, що розміщена на сторінці YouControl у Facebook.

«Застосувати до підозрюваного Мільмана Сергія Аркадійовича… запобіжний захід у вигляді застави в розмірі тридцяти прожиткових мінімумів для працездатних осіб, що складає 51 тис грн., яка може бути внесена як самим підозрюваним, так і іншою фізичною або юридичною особою (заставодавцем)…», – йдеться в ухвалі суду.

Нагадаємо, що 23 березня, співробітники Служби безпеки України провели обшуки в квартирі комерційного директора Олени Лапи, а потім у генерального директора YouControl Сергія Мільмана.

Пізніше заступник директора з правових питань, адвокат ТОВ «Ю-Контрол» Данило Глоба повідомив, що підставою для обшуків в квартирах керівництва ресурсу YouControl стало рішення судді Шевченківського районного суду у кримінальному провадженні за статею 359 Кримінального кодексу.

27 березня пан Мільман заявив, що керівництво онлайн-сервісу хотіло написати офіційну пропозицію силовим структурам, які неодноразово просили надати їм доступ до системи YouControl.

2 січня об 11:00 у Шевченківському районному суді міста Києва відбулось судове засідання за позовом Служби безпеки України (СБУ) щодо визначення запобіжного заходу засновнику і директору компанії YouControl Сергію Мільману, якого звинувачують у несанкціонованому доступі до відкритих реєстрів.

Низка громадських організацій, у тому числі медійних, звернулися до влади з відкритим листом щодо тиску на компанію YouControl, проти якої близько дев’яти місяців триває кримінальне провадження за фактом нібито несанкціонованого втручання компанії в роботу автоматизованих систем та комп’ютерних мереж, що знаходяться на балансі державних підприємств та відповідних органів публічної влади.

YouControl - аналітична система для ділової розвідки та перевірки контрагентів України. Формує досьє на кожну компанію України на основі відкритих даних, відстежує зміни в держреєстрах та візуалізує зв’язки між афілійованими особами. Функція моніторингу щоденно повідомляє про зміни відповідно до даних з офіційних джерел.

Фото: "Громадське радіо"

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY