detector.media
28.12.2017 18:50
У Кремлі заявляють, що не вважають засуджених в Росії українських політв’язнів полоненими
У Кремлі заявляють, що не вважають засуджених в Росії українських політв’язнів полоненими
Прес-секретар Володимира Путіна Дмитро Пєсков заявив, що засуджені засуджені за російським законодавством громадяни України, не належать до полонених або утримуваних осіб, і їх долю треба вирішувати на «найвищому рівні».

Дмитра Пєскова цитує російське інформагентство «РИА Новости».

«Але в будь-якому випадку, звичайно, подібні питання - вони вирішуються на найвищому рівні, і все залежить від тих рішень, які приймає глава держави», - сказав він, відповідаючи на питання про можливість обміну українців, засуджених у Росії.

Про це він сказав у відповідь на заяву Президента Петра Порошенка. Глава Української держави  після звільнення 74 українських полонених і заручників ОРДЛО запевнив, що Україна бореться за якнайшвидше звільнення також українців, які перебувають в ув’язненні в Росії - Романа Сущенка, Олега Сенцова та багатьох інших співгромадян.

Раніше прес-секретар Володимира Путіна Дмитро Пєсков відмовився відповідати на запитання, чи будуть звільнені Сенцов та інші українці, засуджені в РФ, в рамках обміну заручників, який мав відбутися 27 грудня.

Нагадаємо, серед звільнених учора, 27 грудня, 73 українських заручників - відомий вчений-релігієзнавець Ігор Козловський і співробітник київської організації «Центр UA» Володимир Фомічов

Як повідомляв «Детектор медіа», серед перших 16 переданих бойовиками «ЛНР» представникам України українських заручників був український блогер Едуард Неделяєв, який зник 21 листопада 2016 року в Луганську. Пізніше стало відомо, що його затримали бойовики так званого «Міністерства державної безпеки ЛНР». Блогер писав про життя міста та ІТ. Згодом російський телеканал оприлюднив відео затримання блогера. 28 липня так званим «військовим судом «ЛНР» блогеру Едуарду Неделяєву (Edward Ned) було винесено вирок – 14 років позбавлення волі.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY