detector.media
28.12.2017 14:29
Печерський суд наклав арешт на цінні папери та корпоративні права медіахолдингу Курченка
Печерський суд наклав арешт на цінні папери та корпоративні права медіахолдингу Курченка
Печерський районний суд заарештував цінні папери, корпоративні та інтелектуальні права, а також частину нерухомого майна бізнесмена-втікача часів екс-президента Віктора Януковича Сергія Курченка

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на рішення суду, зареєстроване в Єдиному реєстрі.

Про арешт коштів компанії «Український медіа-холдинг» (UMH), кінцевим бенефіціаром якої є згаданий бізнесмен, клопотали група прокурорів і слідчих Генеральної прокуратури, що здійснюють розслідування відмивання доходів, одержаних незаконним шляхом. Слідчі зокрема вказували на ризик втрати цих активів і на те, що в разі доведеності їх незаконного походження вони підлягають процедурі спецконфіскації.

Суд, вивчивши надані правоохоронцями документи, задовольнив клопотання слідчих і прокурорів ГПУ і наклав арешт на корпоративні, інтелектуальні права, а також на частину нерухомого майна, що належить холдингу.

Як повідомляв «Детектор медіа», на початку грудня Генпрокурор Юрій Луценко повідомив, що прокуратура проводить дії, пов'язані зі спецконфіскацією медіахолдингу UMH, що належить Сергієві Курченку.

«Ми спецконфіскували все, що пов'язано з футбольним клубом Металіст... і так, дійсно, ми рухаємося в тому ж напрямку по відношенню до медіахолдингу. Зараз в інтересах слідства я не можу розголошувати, коли відповідне рішення вступить в законну силу, але сподіваємося, що до Нового року українці будуть позбавлені нещастя слухати і читати певні проросійські ватяні видання», - сказав Юрій Луценко.

UMH, або Український Медіа Холдинг - один з найбільших медіахолдингів України. До його складу входять друковані видання та радіостанції, а також великі сервісні, розважальні портали і новинні агрегатори, такі як bigmir.net, tochka.net, korrespondent.net. З 2013 року холдинг належить втікачеві-бізнесменові Сергію Курченку.

Раніше повідомлялося також, що в UMH пройшли масові звільнення.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY