detector.media
28.12.2017 13:52
Журналісти газети «Експрес» скаржаться на «Укрпошту», «Укрпошта» відкидає звинувачення
Журналісти газети «Експрес» скаржаться на «Укрпошту», «Укрпошта» відкидає звинувачення
Журналісти «Експресу» заявили, що ДП «Укрпошта», всупереч чинному договору, блокує розповсюдження газети, в «Укрпошті» пояснюють, що газета не сплатила в повному обсязі за послуги

Державне підприємство «Укрпошта» блокує поширення газети «Експрес» всупереч чинному договору.

Таку заяву оприлюднили журналісти на сторінках видання.

Як йдеться у заяві, з початку жовтня ДП «Укрпошта» заблокувало розрахунки із видавцем газети «Експрес» — всупереч офіційному документу, у якому визнало свій борг.

«12 грудня за підписом одного із керівників «Укрпошти» М. Ростова офіційно видано лист про заборону приймати передплату на газету «Експрес» по всій країні, — йдеться в заяві. — Ми почали отримувати дзвінки від наших читачів, яким «Укрпошта» відмовила у праві отримувати газету «Експрес», оформивши передплату на неї. Це — пряме порушення діючого договору. 

19 грудня нам повідомили, що «Укрпошта» не продовжуватиме договір на поширення газети «Експрес» у передплату, який діяв з 2004-го року. «Експрес» — чи не єдина газета в країні, якій без будь-яких підстав відмовлено у продовженні такого договору. Це — доказ вибірковості переслідування.

22 грудня керівництво «Укрпошти» заявило, що у 2018-му році не поширюватиме «Експрес» серед десятків тисяч людей, що оформили передплату на газету, — всупереч тому, що «Укрпошта» зібрала від читачів десятки мільйонів гривень за цю послугу. Це — пряме перешкоджання журналістській діяльності шляхом штучного обмеження поширення газети».

За словами журналістів, у неофіційних розмовах їм прямо кажуть, що причина блокування — викривальні статті, які публікуються на сторінках газети.

«Детектор медіа» звернувся за роз’ясненнями до директора з комунікацій та взаємодії з органами державної влади «Укрпошти» Михайла Василенка.

«Інформація про політичні утиски є сміховинною та не відповідає дійсності, - повідомив «Детектору медіа» пан Василенко. - Так, ПАТ «Укрпошта» веде комерційний спір з ТзОВ «Експрес Медіа сХаб». Причинною спору є несплата в повному обсязі за послуги «Укрпошти». Крім того, з вересня поточного року Львівська дирекція ПАТ «Укрпошта» неодноразово зверталася до ТзОВ «Експрес Медіа сХаб» з пропозицією укласти типовий Договір – доручення на розповсюдження періодичних видань за передплатою у наступному 2018 р. Однак станом на 28.12.2017 р. вищезазначений договір не підписаний.

У зв’язку з небажанням Видавця підписати необхідний Договір – доручення, а також неоплатою за включення до Каталогу видань України «Преса поштою», ПАТ «Укрпошта» прийнято рішення про повернення коштів передплатникам. Тому пропонуємо у період до 31 грудня 2017 року звернутися у відділення поштового зв’язку для отримання коштів за оформлену передплату на 2018 рік. Після завершення вказаного періоду та без укладення нового договору з видавцем, Укрпошта не матиме права повернути кошти, сплачені за передплату.

Додамо, що видавництво не раз погрожувало невиконанням своїх зобов'язань перед передплатниками, а саме призупиненням друку ряду видань, за які читачі сплатили кошти».

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY