detector.media
27.12.2017 16:05
У Івано-Франківську журналістка «Міста» отримала повідомлення з погрозами
У Івано-Франківську журналістка «Міста» отримала повідомлення з погрозами
23 грудня журналістка івано-франківського видання «Місто» Лідія Бойко отримала у Facebook повідомлення з образами від невідомої жінки, яка також погрожує судом. Журналістка звертатиметься до поліції

Пані Бойко не виключає, що жінка, яка їй писала, є дружиною героя однієї її публікації, повідомляє Інститут масової інформації (ІМІ).

Як розповіла пані Бойко, повідомлення з образами і тим, що вона нажила ворогів, почали надходити після виходу 20 грудня на сайті видання її матеріалу «Адвоката колишнього міліціонера, через якого судять патрульного, затримали з наркотиками. ФОТО».

Як повідомляє ІМІ, у новині використувалася офіційна інформація Івано-Франківської місцевої прокуратури про затримання при передачі наркотичних засобів та психотропних речовин адвоката своєму підзахисному, який перебував під вартою в установі виконання покарань. Водночас журналістка з посиланням на власні джерела написала, що затриманий прокуратурою є адвокатом екс-міліціонера Михайла Ільницького (який судиться з місцевим патрульним Леонідом Гончаруком, підозрюваним у перевищенні службових обов’язків).

«Я написала публікацію, використовуючи текст прокуратури і додавши абзац, що з власних джерел нам стало відомо, що це один із адвокатів пана екс-міліціонера. Особові дані не використовувала. Крім того, по центру поклала фото з суду цього ж таки міліціонера і патрульного, де на фото два адвокати. Фото з нашого архіву з водяним знаком. Відтак, за декілька днів мені прийшло повідомлення від жінки з образами. Я не розуміла суті. Але на її сторінці побачила, що цей адвокат – її чоловік. Відтак, пазли склалися. Вона ображала мене і казала, що я маю ворогів, буду мати більше і вона подає у суд, тай у загалі я матиму справу з її всією сім’єю», – розповіла журналістка.

Журналіста планує 29 грудня написати у поліцію заяву за статтею 345-1 Кримінального кодексу України (Погроза або насильство щодо журналіста).

Нагадаємо, батьки відомої телеведучої Марічки Падалко отримали відправлений звичайною поштою лист, автор якого погрожує облити кислотою їх онуків.

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY